Μακρόν: Απαιτούνται νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη σφαγή στη Μπούτσα

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 12:00
UPD:12:03
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας,μετά τη σφαφή αμάχων στη Μπούτσα για την οποία η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις. 

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της είναι υπεύθυνες για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία εέχει ίχε παρουσιάσει μια παράσταση για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Μακρόν είπε ότι υπάρχουν «πολύ σαφείς ενδείξεις» που δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. 

«Αυτό που συνέβη στην Μπούτσα απαιτεί νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα», πρόσθεσε ο Μακρόν. Αυτές οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχεύουν τον άνθρακα και το πετρέλαιο, είπε ο Μακρόν, ο οποίος αντιμετωπίζει και εσωτερικές προκλήσεις καθώς αυτό τον μήνα πραγματοποιουνται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. 

Αν αποτελέσουν στόχο οι βιομηχανίες πετρελαίου και άνθρακα θα είναι κάτι «ιδιαίτερα» επώδυνο για τη Ρωσία, είπε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η Γαλλία θα συντονίσει τέτοιου είδους βήματα με τους εταίρους της στην ΕΕ, «ιδιαίτερα τη Γερμανία», τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο Μακρόν, δηλώνοντας επίσης ότι  η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά Ρώσων.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν ανέφερε το ρωσικό φυσικό αέριου, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου της ΕΕ.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή