Χορευτικά χαρτογραφημένοι «Ορίζοντες δρόμου»

Δράση της Βάσιας Βαλκανιώτη στον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά, στις 10 Ιουνίου
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 11:20

Μια πρωτοβουλία σύμπραξης ανάμεσα σε ενεργές κοινωνικές ομάδες της πόλης του Πειραιά - ομάδες που επιχειρούν να κοιτάξουν τον ορίζοντα διαφορετικά.

A- A A+

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη», που εγκαινιάζεται φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Βάσια Βαλκανιώτη πραγματοποιεί μια χαρτογραφημένη πορεία από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά μέχρι την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, σε ένα δρώμενο ελεύθερου χορού, με τίτλο «Ορίζοντες δρόμου», στις 10 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία αλυσιδωτή αντίδραση χορευτικών συνθέσεων, τις οποίες το κοινό προσκαλείται να συνοδεύσει, συμμετέχοντας ενεργά, συν - κινούμενο. Μια πρωτοβουλία σύμπραξης ανάμεσα σε ενεργές κοινωνικές ομάδες της πόλης του Πειραιά - ομάδες που επιχειρούν να κοιτάξουν τον ορίζοντα διαφορετικά.

Προσεγγίζοντας τη χορογραφία ως έναν τρόπο συλλογικής οργάνωσης, τον χορό ως κοινωνικό γεγονός και το ήδη υπάρχον ανθρώπινο υλικό ως πηγή έμπνευσης, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο πολίτες μπορούν να συναντηθούν και να χορέψουν, να συνυπάρξουν, αναδεικνύοντας έναν νέο ορίζοντα συλλογικότητας, έκφρασης και επικοινωνίας. Χορεύοντας (σ)το ίδιο το πλαίσιο που δημιουργεί τις συνθήκες περιορισμού, δέσμευσης του σώματος, ανιχνεύονται ήδη οι προοπτικές απελευθέρωσής του.

Εμπλέκοντας ενεργά το σώμα, τα σώματα, στη διαδικασία διαπραγμάτευσης της ελευθερίας, εξερευνώνται με περιέργεια, με σάστισμα, χωρίς αναστολές, και διατηρείται μόνο η ετοιμότητα ανταπόκρισης σε ό,τι σταδιακά αποκαλύπτεται.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς