Τραγική μετανάστευση «Από το υπόγειο στην ταράτσα»

Το βραβευμένο έργο της Μαχίν Σαντρί, στην Πειραιώς 260
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 12:55

Το 2013, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφόνησε τρία και τραυμάτισε ένα από τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν, αυτοκτόνησε. 

A- A A+

Βραβευμένο και έχοντας λάβει εγκωμιαστικές κριτικές, το έργο της Μαχίν Σαντρί, «Από το υπόγειο στην ταράτσα», που αφηγείται την τραγική πραγματική ιστορία των Yellow Dogs, ενός αντεργκράουντ ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αφσανέχ Μαχιάν, στην Πειραιώς 260, στις 8 και 9 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της ζωής στο Ιράν, το συγκρότημα Yellow Dogs μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη. Το 2013, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφόνησε τρία και τραυμάτισε ένα από τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν, αυτοκτόνησε. Το έργο - ντοκουμέντο «Από το υπόγειο στην ταράτσα» δομείται σε τέσσερις μονολόγους, που μπλέκονται μεταξύ τους: από την αδελφή του δολοφόνου, τον μοναδικό επιζώντα, την κοπέλα του ντράμερ και έναν παλιό φίλο.

Ο κάθε μονόλογος αποκαλύπτει και μια διαφορετική πτυχή της σύγχρονης ιρανικής ζωής: καταπίεση, μετανάστευση, μουσική, κουλτούρα των ναρκωτικών. Η παράσταση μάς ταξιδεύει από ένα υπόγειο στην Τεχεράνη σε μια ταράτσα στο Μπρούκλιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την εμπειρία του να είναι κανείς μετανάστης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αφσανέχ Μαχιάν, σκηνικά - κοστούμια - φωτισμοί: Manouchehr Shoja, μουσική - ήχος: Mohammad Reza Jadidi, μπάσο: Mohammad Ali Nasri, φωνητικά: Kiana Hajitaleb, βοηθός σκηνοθέτιδας: Mohammad Zaman Vafajooie, διεθνής διεύθυνση παραγωγής: Mohsen Abolhassani, διεθνείς υποθέσεις: Maryam Karroubi. Παίζουν: Saeed Zarei, Nasrin Derakhshanzadeh, Mehran Shoja, Ilkay Bilgiç.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Δ): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, ανέργων - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξη της.

naftemoriki.gr

Προτεινόμενα για εσάς