Η ιστορία ενός εγκαταλειμμένου εργοστασίου ζωντανεύει

Δράση «Παίζοντας με την Ιστορία», στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στις 9 Ιουνίου
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 11:30
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και κατασκευές θα ζωντανέψει η ιστορία ενός εγκαταλειμμένου εργοστασίου και οι μικροί μαθητές θα μεταμορφωθούν από θεατές σε πρωταγωνιστές παιχνιδιού.

A- A A+

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη», που εγκαινιάζεται φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Ελένη Κυραμαργιού και η ομάδα παιχνιδιού «Από το μηδέν στο άπειρο», πραγματοποιούν τη δράση «Παίζοντας με την Ιστορία», στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Γρ. Λαμπράκη 2), στις 9 Ιουνίου, στις 9.30 το πρωί.

Οι πυκνοί καπνοί, η κόκκινη από το θειάφι θάλασσα, το μολυσμένο υπέδαφος, οι ήχοι των μηχανών θα περιμένουν τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες τριών δημοτικών σχολείων της Δραπετσώνας, που θα ξεχυθούν στον χώρο του πρώην εργοστασίου της Εταιρείας Λιπασμάτων.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και κατασκευές θα ζωντανέψει η ιστορία ενός εγκαταλειμμένου εργοστασίου και οι μικροί μαθητές θα μεταμορφωθούν από θεατές σε πρωταγωνιστές παιχνιδιού. Στο τέλος της δράσης, θα δημιουργηθούν οικολογικές κατασκευές και θα φυτευτούν στον χώρο φυτά.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Συντελεστές

Σύλληψη: Ελένη Κυραμαργιού, εκτέλεση: Ελένη Κυραμαργιού και ομάδα παιχνιδιού «Από το μηδέν στο άπειρο» (Ευγενία Μαλαχία, Εύη Εκμεκτσιόγλου, Χρήστος Χριστοδούλιας), φωτογραφίες: Αλεξία Γιακουμπίνη.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Πληροφορίες

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας: Γρ. Λαμπράκη 2, Δραπετσώνα - Πειραιάς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς