Super League: «Πάρτι» ο Παναθηναϊκός με τη Βέροια (5-0)

Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 21:39
UPD:21:49
INTIME SPORTS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (44 γκολ) οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικό... πάρτι. Εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχαν στο πρώτο 45λεπτο έχασαν άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν σε σκορ... μαμούθ.

A- A A+

Με τον Μάρκους Μπεργκ να «πυροβολεί» τρεις φορές και να μοιράζει ασίστ, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 την Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η ήττα στη Ξάνθη αποδείχθηκε «κακή παρένθεση» στην πολύ καλή πορεία που διαγράφουν οι «πράσινοι» το τελευταίο δίμηνο. Απέναντι στην ελιπέστατη Βέροια η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ισοφάρισε το καλύτερο εφετινό της ρεκόρ σε αγώνα πρωταθλήματος (5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ και ο Μάρκους Μπεργκ με το χατ τρικ που πέτυχε έφτασε τα 23 τέρματα σε όλες της διοργανώσεις στην τρέχουσα περίοδο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση (2013/2014).

Όσα γκολ έχασε στο ματς του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός στην πρωτεύουσα της Ημαθίας (1-1) τα πέτυχε απόψε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένα «εκρηκτικό» 25λεπτο στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για τους «πράσινους» να πετύχουν 4 γκολ και να μετατρέψουν το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (44 γκολ) οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματικό... πάρτι. Εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχαν στο πρώτο 45λεπτο έχασαν άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν σε σκορ... μαμούθ.

Στο 17΄ με την υπόδειξη του β΄ βοηθού, Πασχάλη, ο διαιτητής Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μίλιεβιτς μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί (η μπάλα βρήκε πρώτα στο γόνατο του Σέρβου μέσου). Ο Μπεργκ στο 18΄ και τρία λεπτά μετά έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά και πέτυχε το 2ο τέρμα του σε 5 παιχνίδια από τότε που επέστρεψε στο «τριφύλλι».

Δεύτερο πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού» υπέδειξε στο 37΄ ο Σκουλάς, αυτή την φορά μετά το χέρι του Αντονιάν, με τον Μπεργκ να «γράφει» το 3-0 στο 39΄. Ο Σουηδός στράικερ, δύο λεπτά αργότερα, μετά από την εξαιρετική κάθεση πάσα του Χατζηγιοβάννη ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει κι άλλα γκολ, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Λέτο και τελικά στο 57΄ ο Βιγιαφάνιες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από νέα ασίστ του Μπεργκ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 54΄ η Βέροια είχε δοκάρι μετά το βολέ του Σαρπόνγκ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις