Super League: «Ναι» στο αίτημα της ΑΕΚ για αναδιανομή τηλεοπτικών εσόδων από τις περισσότερες ΠΑΕ

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 18:28
UPD:18:31
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS

Το παρόν στη διαδικασία έδωσε και ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος μετά τη ψηφοφορία αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να κάνει κανένα επίσημο σχόλιο.

A- A A+

Υπερψηφίστηκε στο δ.σ. της Super League το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων. 

Με τη στήριξη των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ η πρόταση των «κιτρινόμαυρων» έτυχε της συνολικής αποδοχής των μελών-ομάδων του συνεταιρισμού, καθώς άπαντες συμφώνησαν ότι πρέπει να κρίνεται με βάση την εμπορικότητα της και όχι ως ομάδα που προβιβάστηκε πρόσφατα στη μεγάλη κατηγορία στο κομμάτι της διανομής των τηλεοπτικών εσόδων (η διαφορά είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στήριξαν το αίτημα της ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός ψήφισε κατά αυτού, με την ΑΕΛ να είναι η μοναδική ομάδα που στήριξε τους «ερυθρόλευκους» στη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Με βάση το καταστατικό για να περάσει κάποια πρόταση θα πρέπει να ψηφίζεται από όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση δύο ΠΑΕ τάχθηκαν αντίθετα, οπότε για να γίνει επίσημα αποδεκτό το αίτημα θα πρέπει πρώτα να μελετηθεί από τη νομική υπηρεσία της Λίγκας για να βρεθεί η λύση και να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.

Το παρόν στη διαδικασία έδωσε και ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος μετά τη ψηφοφορία αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να κάνει κανένα επίσημο σχόλιο.

Από κει και πέρα το «καυτό» θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν (καθώς και εκείνα που σχετίζονται με τα play offs και την ενδεχόμενη συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας σε αυτά) θα συζητηθούν στο νέο συμβούλιο της Super Leagur, το οποίο ορίστηκε να γίνει στις 23 Μαρτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις