Super League: Ο Μαμπουλού «έσωσε την παρτίδα» στις καθυστερήσεις

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 21:28
UPD:21:57
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Το χριστουγεννιάτικο δώρο στην ΑΕΚ που έκανε ο Κώστας Περιστερίδης δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην Ένωση τους τρεις βαθμούς, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαμπουλού ισοφάρισε (από θέση οφσάιντ) και ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το 1-1 από το ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Η Ένωση, που από το 10΄ έπαιζε με παίκτη λιγότερο εξαιτείας της απερίσκεπτης ενέργειας του Χρήστου Αραβίδη (χτύπησε με το κεφάλι τον Μπέριο στο στήθος) και που στο 32΄ έχασε πέναλτι με τον Πέτρο Μάνταλο (δοκάρι), εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΣ στο 67΄ και με το γκολ του Πέκχαρτ πήρε το προβάδισμα. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μοράις θα έπαιρνε το «χρυσό τρίποντο», αλλά στο 94΄ ο Μαμπουλού εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων και σκόραρε από πολύ κοντά.

Οι Ηπειρώτες έπαιξαν αδικαιολόγητα πίσω από τη σέντρα μετά την αποβολή του Αραβίδη, έδειχναν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία και λίγο έλλειψε να πληρώσουν με τον χειρότερο τρόπο την λανθασμένη αντιμετώπιση του αγώνα. Η ομάδα του Πετράκη είχε μία μεγάλη ευκαιρία πριν την κόκκινη του Αραβίδη, με τον Μπάρκα να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ζάιρο, ενώ στις αρχές της επανάληψης θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Κοζορώνη, που από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις δεν το έβαλαν κάτω παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, επιδίωξαν με κάθε τρόπο να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και τα κατάφεραν έστω και με αρκετή δόση τύχης σε μία φάση που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα ο Περιστερίδης. Οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν άριστα το παιχνίδι, αλλά την τελευταία λέξη στο ματς είχε ο Μαμπουλού. Ενώ είχε εκπνεύσει και ο χρόνος των 3 λεπτών που είχε δείξει ο Τίκας, ο Αφρικανός από πολύ κοντά μετά από κόρνερ και σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι «έσωσε την παρτίδα» για τους Γιαννιώτες που έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι. 

Γκολ, που όμως, δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος χωρίς να γίνει αντιληπτό από το διαιτητή και το βοηθό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις