Super League: Νίκη (3-1) με σούπερ ανατροπή για Ολυμπιακό

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 16:49
UPD:17:10
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Με νίκη έκλεισε το 2016 ο Ολυμπιακός, τον οποίο ο νέος χρόνος θα βρει στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά τουλάχιστον επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό, εφόσον βεβαίως οι πράσινοι νικήσουν απόψε στη Λάρισα.

Αν όχι, τότε η διαφορά θα είναι εννέα βαθμοί από τον «αιώνιο» αντίπαλο, αν το «τριφύλλι» δεν χάσει στην AEL FC Arena και την εντυπωσιακή Ξάνθη, που έχει φτάσει στους 22 βαθμούς.

Το παιχνίδι ήταν εξαρχής «ανοιχτό», με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και τον Παναιτωλικό να ακολουθεί στο ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο ματς, με τους Μιλιβόγεβιτς και Ντε Λα Μπέγια να αποτυγχάνουν διαδοχικά να σκοράρουν στο 5ο λεπτό, τον Καρντόσο στο 15΄ να αστοχεί από κοντά και στο 45΄ να «σημαδεύει» το δοκάρι.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν δύο σπάνιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 11΄ ο Ρόσα έφυγε μόνος από τον άξονα και πλάσαρε άουτ απέναντι στον Λεάλι, ενώ στο 43΄ και σε παρεμφερή φάση ο Μάρκος Πάουλο τελείωσε την προσπάθειά του επίσης άστοχα. 

Στο 52΄ η ομάδα του Αγρινίου άνοιξε το σκορ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ρόσα ο Κούσας αφύλαχτος έγραψε με κεφαλιά το 0-1, απέναντι σε μια άμυνα που όλος ο κόσμος βλέπει ότι έχει τεράστια προβλήματα, εκτός από τον Πάουλο Μπέντο...

Οι αποδοκιμασίες στο φαληρικό γήπεδο εντάθηκαν μετά το γκολ και την αλλαγή του Πάρντο, ενώ στο ημίχρονο είχε αντικατασταθεί και ο Φορτούνης. Ο Μπέντο ρίσκαρε με τους πιτσιρικάδες Ανδρούτσο και Μανθάτη, αλλά ήταν ένα ρίσκο που του βγήκε καθώς οι νεαροί είχαν μεγάλη διάθεση, έτρεξαν και βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα τους.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε πάντως να ισοφαρίσει νωρίς και να αποβάλει το άγχος, καθώς υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή, όπως κι έγινε τελικά. Σε φάση που ήταν ίδια με το 0-1 των «ερυθρόλευκων» στα Γιάννενα την περασμένη Δευτέρα, αλλά με τους δύο παίκτες σε αντίθετους ρόλους, ήταν ο Καρντόσο που έβγαλε τη συρτή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σεμπά ισοφάρισε με προβολή. 

Με την είσοδο του Τσόρι στο 72΄ ο Ολυμπιακός άλλαξε ρυθμό και οι ευκαιρίες άρχισαν να χάνονται η μία μετά την άλλη. Στο 76΄ ο Αργεντινός από καλή θέσ σούταρε στους αμυντικούς, στο 78΄ ο Κλέσιο σούταρε άστοχα από πλάγια δεξιά, στο 79΄ ο Τσόρι έδωσε ασίστ στον Καρντόσο που σούταρε άουτ και στο 81΄ οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι, σε σουτ του Μανθάτη.

Στο 83΄ ο Φιγκέιρας βγήκε από πίσω «σπάζοντας» το οφ σάιντ και από δεξιά γύρισε παράλληλα στον Καρντόσο, ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος μπακ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τοσκάνη και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις