Europa League: Για την πρωτιά στην Κύπρο ο Ολυμπιακός, για πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 10:46
UPD:10:49
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Πέφτει την Πέμπτη η «αυλαία» της φάσης των ομίλων του Europa League με τις δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες να «καίγονται» για το «τρίποντο».

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν πάση θυσία τη νίκη κόντρα σε Σλόβαν Λίμπερετς και ΑΠΟΕΛ, ο μεν «δικέφαλος του Βορρά» για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση, ο δε Ολυμπιακός για να πάρει την πρώτη θέση του γκρουπ. Βαθμολογικά αδιάφορο είναι το παιχνίδι, Παναθηναϊκός-Θέλτα, με τους «πράσινους» να έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από την 5η αγωνιστική.

Τον… χορό θα ανοίξει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (18:00). Μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς με τη Σλόβαν Λίμπερετς για να μείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να μείνουν εκτός ακόμη κι αν κερδίσουν, εφόσον στο άλλο ματς του ομίλου, Καραμπάχ-Φιορεντίνα, δεν υπάρξει νικητής.

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» την πρωτιά του 2ου ομίλου στο ματς με την Γιουνγκ Μπόις και τώρα είναι υποχρεωμένος να περάσει νικηφόρα από το ΓΣΠ το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ (20:00), που «βολεύεται» και με ισοπαλία. Οι Πειραιώτες θα έχουν στο πλευρό τους πάρα πολύ κόσμο, καθώς όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει κάθε πιθανότητα πρόκρισης μετά την ήττα του στο Αμστερνταμ και στην μεθαυριανή αναμέτρηση με την Θέλτα (22:05) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα παίξει για το γόητρό του. Οι «πράσινοι» μετά από 5 αγωνιστικές έχουν μόλις ένα βαθμό και θέλουν να «αποχαιρετήσουν» την Ευρώπη με μία νίκη που θα τους δώσει περισσότερο ψυχολογική ώθηση στην αντεπίθεση που θα προσπαθήσουν να κάνουν για να πλησιάσουν προς την κορυφή της Super League.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις