Europa League: Στους «32» ο Ολυμπιακός παρά το 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 23:54
UPD:25/11/2016 00:07

Το παιχνίδι ήταν αναγνωστικό στο ξεκίνημά του με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τους Ελβετούς με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

A- A A+

Ο κουρασμένος και εμφανώς ανέτοιμος μετά την αγωνιστική απραξία, Ολυμπιακός, αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τη Γιουνγκ Μπόις, αλλά το αποτέλεσμα αυτό του αρκούσε για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» του Europa League μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, Την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, η πειραϊκή ομάδα θα παίξει την πρωτιά του 2ου ομίλου και θα την πάρει μόνο εάν νικήσει το συγκρότημα της Λευκωσίας, που ηττήθηκε σήμερα με 1-2 από την Αστάνα.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωστικό στο ξεκίνημά του με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τους Ελβετούς με ξεκάθαρο στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με τα κενά που εμφάνιζε η «ερυθρόλευκη» άμυνα, οι παίκτες της Γιουνγκ Μπόις έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση για να πετύχουν το γκολ.

Στο 11΄ ο Σουλεϊμάνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή, αλλά εκεί καθυστέρησε να δώσει πάσα και τον έκοψε ο Ρέτσος. Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 17΄ για την ελβετική ομάδα. Ο Λεάλι απόκρουσε σωτήρια ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο το πλασέ του Οαρό. Το ματς κύλησε χωρίς άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Πειραιώτες να δείχνουν μία προβληματική εικόνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά από πλευράς Ολυμπιακού. Αφού στο 47΄ ο Σεμπά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει (το πλασέ του απόκρουσε σωτήρια ο Εμβογκό), στο 48΄ ο Φορτούνης με αριστοτεχνικό φάουλ έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα (1-0). 

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 58΄ έφτασαν στην ισοφάριση με το βολέ του Οαρό μέσα από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης στο 74΄ πέτυχε και δεύτερο γκολ, το οποίο κακώς ακυρώθηκε από τον βοηθό για οφσάιντ (καλυπτόταν και ο σκόρερ αλλά και ο συμπαίκτης του που έκανε την πάσα).

Ευκαιρία που δεν χάνεται απώλεσε στο 81΄ ο Ελιουνούσι. Από το γύρισμα του Φορτούνη ο Νορβηγός αστόχησε κυριολεκτικά σε άδεια εστία μη μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει αυτό που συνέβη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις