Αγνοείται η τύχη φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Ο Λεοπόλντο Λόπες δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 17:41
UPD:18:05
EPA/MIGUEL GUTIERREZ
A- A A+

Η τύχη του φυλακισμένου από το 2014 Λεοπόλντο Λόπες, ενός εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, αγνοείται από την Παρασκευή, όταν και επικοινώνησε για τελευταία φορά με συγγενικά του πρόσωπα από τη φυλακή όπου κρατείται.

Η σύζυγός του, Λίλιαν Τιντόρι, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να λάβει ένδειξη ότι ο κ. Λόπες είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Η τελευταία επικοινωνία του ηγέτη του κεντρώου κόμματος «Λαϊκή Θέληση» (Voluntad Popular) με την οικογένειά του έγινε στις 2 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η έναρξη πολιτικού διαλόγου μεταξύ του ριζοσπάστη σοσιαλιστή, επικρινόμενου και ως λαϊκιστή προέδρου της Βενεζουέλας και της ενιαίας αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς - Κέντρου - Κεντροδεξιάς έχει οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες στην αναστολή των κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης από πλευράς της «Στρογγυλής Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), συνασπισμού των αντιπολιτευτικών δυνάμεων.

Ήδη η κυβέρνηση απελευθέρωσε πέντε κρατούμενους από τον χώρο της αντιπολίτευσης, ωστόσο η τύχη του κ. Λόπες, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να αλλάξει όλο το πολιτικό σκηνικό στη λατινοαμερικανική χώρα.

O κεντρώος ηγέτης είχε φυλακιστεί το 2014 ως «υποκινητής» των αιματηρών συγκρούσεων που είχαν συγκλονίσει βασικές πόλεις της Βενεζουέλας, έναν χρόνο μετά την εκλογή του κ. Μαδούρο στην προεδρία της χώρας, κατά την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα και έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή