Πέρασε και από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός

Το γκολ του Ιντέγε στο 54΄ χάρισε στους Πειραιώτες τη νίκη επί του Ατρόμητου (1-0)
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 21:29
UPD:21:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την 6η σερί νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη πέτυχε ον Ολυμπιακός, με 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο βρήκε τον τρόπο με το 6ο γκολ του Ιντέγε στη Super League (πρώτος σκόρερ) να περάσει από μία πολύ δύσκολη έδρα και να ξεφύγει 7 βαθμούς από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που παίζουν αύριο με Ηρακλή και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη δικαιολόγησε απόλυτα την πολύ καλή αγωνιστική της κατάσταση και με βάση την εικόνα του αγώνα θα μπορούσε να είχε πετύχει, τουλάχιστον, ένα γκολ. Είχε, όμως, «μοιραίο παίκτη» τον Στόιτσεφ, ο οποίος βρήκε τρεις φορές απέναντι από τον Καπίνο, αλλά στις δύο ήταν άστοχος και στην τρίτη ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέτρεψε το 1-1.

Το πρώτο 45λεπτο στο Περιστέρι ανήκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Γιώργου Κορακάκη «πατούσαν» πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν σε μέτρια βραδιά τους Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γκορμπούνοφ.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με βάση την εικόνα του ματς και τις ευλαιρίες δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ. Σε δύο περιπτώσεις ο Στόιτσεφ βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ήταν άστοχος ισάριθμες φορές, ενώ σε  άλλες δύο που οι «κυανόλευκοι» παίκτες βρέθηκαν σε θέσεις βολής κόπηκαν λανθασμένα οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κεϊτά από τον Καπίνο, ωστόσο, ο Δελφάκης ήταν πάρα πολύ κοντά στην φάση και σωστά «κιτρίνισε» τον μέσο των γηπεδούχων για «θέατρο».

Με γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς οι «ερυιρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Ιντέγε στο 53΄ μετά τη σέντρα ακριβείας του Φορτούνη. Ήταν η πρώτη φορά στο ματς που η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί εντελώς «ξεχασμένος» ο Νιγηριανός στην «καρδιά» της μικρής περιοχής και με άπιαστη κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Το γρήγορο γκολ στην επανάληψη βοήθησε τον Ολυμπιακό να αναλάβει πλήρως τα ηνία του αγώνα και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να τον απειλήσουν. Όλα αυτά μέχρι το 81΄, όταν ο Στόιτσεφ βγήκε σε νέο τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού απεσόβησε την ισοφάριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις