«Εξπρές» και στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αστέρα

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 21:27
UPD:21:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ούτε στη δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης σταμάτησε ο Ολυμπιακός, που έφυγε νικητής με 2-1 από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, σημειώνοντας την 25η φετινή νίκη (αν υπολογιστεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) στο πρωτάθλημα.

Με το χρονόμετρο να δείχνει 37 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Κουκουλάκη στο παιχνίδι, ο Θεοδωρόπουλος μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του μετά το πλασέ του Ερνάνι, τον οποίο έβγαλε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο Φορτούνης με τη 10η φετινή ασίστ στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιριστής της πειραϊκής ομάδας έγινε ο 19ος σκόρερ της στο φετινό πρωτάθλημα με το πρώτο τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα, σε μια από τις λιγοστές συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Προϊόντος του χρόνου, όμως, οι Αρκάδες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έδωσαν πολλά μέτρα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν τις μονομαχίες και να εκμεταλλεύονται την αδυναμία των αμυντικών χαφ Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι όχι μόνο να κόψουν αλλά και να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Με τους δύο ανασταλτικούς μέσους του σε κακή ημέρα, τον Φορτούνη να μην παίρνει πρωτοβουλίες μετά το πρώτο 20λεπτο, τον Ερνάνι να μένει στα «ρηχά» μετά το γκολ, τον Ιντέγε να μην δέχεται μπάλες και τους μπακ (Ομάρ, Μαζουακού) να μη συνδράμουν στην επιθετική λειτουργία και ταυτόχρονα να «τρώνε φάσεις» στις πλευρές τους, ο Αστέρας μόνο από ατυχία δεν έφτασε στην ισοφάριση ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 18΄ το εν κινήσει σουτ του Μπερτόλιο μπλόκαρε ο Καπίνο, στο 23΄ και σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα στόπερ και μέσοι του Ολυμπιακού έλειπαν από τα μαρκαρίσματα αλλά η κεφαλιά του Ζησόπουλου πέρασε άουτ, στο 23΄ σουτ του Λούι έφυγε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 30΄ ο Καπίνο μόλις που πρόλαβε τον Μπερτόλιο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των παικτών του Μάκη Χάβου χάθηκε ωστόσο στο 43ο λεπτό: στη σέντρα του Λούι από δεξιά ο Μάσα βρέθηκε και πάλι ακάλυπτος στην πλάτη της άμυνας και αριστερά και έπιασε την κεφαλιά – ψαράκι, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ύστερα βρήκε στην πλάτη του Καπίνο και κατέληξε κόρνερ!

Ενώ όμως το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να θέλει να πιέσει, σαν σε φάση – καρμπόν στο 49΄ ο Κασάμι αυτή τη φορά έβγαλε την ασίστ και ο Ερνάνι ξανά, με άψογο αριστερό πλασέ και πάλι, διπλασίασε για τον Ολυμπιακό «παγώνοντας» τους γηπεδούχους, που είχαν πια να ανεβούν ένα βουνό.

Οι παίκτες του Σίλβα απείλησαν με τρίτο γκολ στο 69΄, όταν ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε τη βολίδα του Μιλιβόγεβιτς μέσα από την περιοχή, ενώ στο 72΄ ο άτυχος της βραδιάς, Στέφανο Καπίνο, αποχώρησε τραυματίας στην πρώτη μόλις φετινή συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος, κι ενώ έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες με Μαυροβούνιο και Ισλανδία!

Ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε στο 80΄ το αριστερό του Ντουρμάζ και στο 83΄ την κεφαλιά του Κασάμι, στο 90΄ ο Δημούτσος απλά μείωσε με ωραίο σουτ, ο Ρομπέρτο κράτησε το 2-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων προ του Στανισάβλιεβιτς και κάπως έτσι οι πρωταθλητές έφυγαν από την αρκαδική πρωτεύουσα με την 5η νίκη σε 9 αγώνες και συνολικά 13η σε 18 παιχνίδια με τον Αστέρα, τον οποίο άφησαν πια πολύ πίσω στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις