Champions League: Η Παρί νίκησε (2-1) την Τσέλσι

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 23:38
UPD:17/02/2016 00:01
A- A A+

Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μικρό έστω, πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, που νίκησε στο «Παρκ ντε Πρενς» την Τσέλσι με 2-1 στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για τη φάση των «16».

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν ξεκίνησε δυνατά και πίεσε αλλά ήταν οι «μπλε» που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο 22ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Κέβιν Τραπ έκανε καπαπληκτική απόκρουση βρίσκοντας την μπάλα, που κατέληξε στη συνέχεια στην οριζόντια δοκό.

Το σκορ άνοιξε τελικά στο 40΄ με εκτέλεση φάουλ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με την μπάλα να βρίσκει πάντως και στον Τζον Όμπι Μίκελ. Η Παρί δεν πήγε πάντως προηγούμενη στα αποδυτήρια, αφού η Τσέλσι έφτασε στο 1-1 στις καθυστερήσεις με σουτ τοου Όμπι Μίκελ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της πρωταθλήτριας Γαλλίας αλλά τότε ήταν η ώρα του Τιμπό Κουρτουά, που είχε «κατεβάσει τα ρολά» και σταμάτησε τις προσπάθειες των Λούκας Μόουρα, Μπλεζ Ματουιντί και Άνχελ Ντι Μαρία.

Στο 78ο λεπτό, όμως, ο Βέλγος γίγαντας δεν κατόρθωσε να κάνει τίποτα στο εκπληκτικό σουτ του Έντινσον Καβάνι, τον οποίο είχε βρει με απίθανη πάσα ο Ντι Μαρία κι ενώ ο Ουρουγουανός είχε μπει στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα για να χαρίσει τελικά τη νίκη στην ομάδα του και να στείλει την Παρί με πλεονέκτημα στη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις