Μαζική αναμένεται η κάθοδος των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας στην Αθήνα

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 20:49
UPD:12/02/2016 01:07
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μαζική αναμένεται να είναι την Παρασκευή η κάθοδος στην Αθήνα αγροτών από τη Λάρισα οι οποίοι εντάσσονται στη δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 9 μ.μ. την Πέμπτη άνοιξαν τα Τέμπη, με απόφαση των αγροτών του μπλόκου, και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που δεν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Για το λιμάνι του Πειραιά ταξιδεύουν και αγρότες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Στο χώρο του λιμανιού ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές, στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή