Βραβεία Νόμπελ 2012

STREAM
Ενεργό:71ημέρες| Ενημερώσεις:48
 
 
Συνεχής κάλυψη
09/10/2012 - 11:37VIDEO

O Βρετανός Τζον Γκούντρον και ο Ιάπωνας Σίνια Γιαμανάκα μοιράστηκαν το φετινό Νομπέλ Ιατρικής. Πετυχαίνοντας να μετατρέψουν διαφοροποιημένα κύτταρα σε πολυδύναμα βλαστικά, πραγματοποίησαν μια επιστημονική επανάσταση: άλλαξαν τη θεώρησή μας για την ανάπτυξη των οργανισμών και έθεσαν τις βάσεις για την αναγεννητική ιατρική.

REUTERS
09/10/2012 - 13:05GRAPHIC
09/10/2012 - 13:16ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα (Α) και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον βραβεύτηκαν τη Δευτέρα με το Νομπέλ Ιατρικής 2012, για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, μίας τεχνικής που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε είδους ιστού του ανθρωπίνου σώματος.

REUTERS
09/10/2012 - 13:20ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Βρετανός καθηγητής Τζον Μπ. Γκέρντον, ο οποίος τιμήθηκε τη Δευτέρα με το Νομπέλ Ιατρικής για τις «επαναστατικές» ανακαλύψεις του στον τομέα των βλαστοκυττάρων κατέληξε να γίνει βιολόγος σχεδόν κατά τύχη και να διαψεύσει πανηγυρικά τον δάσκαλό του ο οποίος υποστήριζε ότι δεν ήταν ικανός να ασχοληθεί με τις επιστήμες. Η ζωή και η καριέρα του ερευνητή μοιάζει σαν μια σειρά από αλλεπάλληλες ευτυχείς συμπτώσεις. Στο γραφείο του φυλάει μέχρι και σήμερα την έκθεση επίδοσης που είχε γράψει γι αυτόν ο καθηγητής του της βιολογίας, όταν ήταν 15 χρονών. Ο καθηγητής διαβεβαίωνε ότι η ενασχόληση του παιδιού με αυτήν την επιστήμη θα αποτελούσε «χάσιμο χρόνου» και τόνιζε ότι θα έπρεπε να τον αποτρέψουν από το να στραφεί σ' αυτόν τον κλάδο.

REUTERS
09/10/2012 - 17:13VIDEO

Ο Γάλλος Σερζ Αρός και ο Αμερικάνος Ντέιβιντ Γουάινλαντ μοιράστηκαν το Νομπέλ Φυσικής για το 2012 για την εφεύρεση και εξέλιξη μεθόδων παρατήρησης μικροσκοπικών κβαντικών σωματιδίων χωρίς να τα καταστρέφουν. Αυτό δεν ήταν δυνατό πριν από την έρευνα των Αρός και του Γουάινλαντ, καθώς θεωρείτο ότι τα κβαντικά σωματίδια χάνουν τις μυστηριώδεις κβαντικές τους ιδιότητες, όταν αλληλεπιδρούν με τον εξωτερικό κόσμο.

REUTERS
10/10/2012 - 13:40ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε στους Αμερικανούς Ρόμπερτ Τζ. Λέφκοβιτς του Πανεπιστημίου Ντιουκ και του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ και Μπράιαν Κ. Κομπίλκα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, για τις μελέτες τους πάνω στους συζευγμένους υποδοχείς πρωτεΐνης G.

REUTERS
Φόρτωση...