Τυφώνας Μάθιου

STREAM
Ενεργό:30ημέρες| Ενημερώσεις:40
 
 
Συνεχής κάλυψη
06/10/2016 - 08:14VIDEO

Τουλάχιστον 10 νεκρούς άφησε ο τυφώνας Μάθιου στο πέρασμά του από την Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή. Το ισχυρό φαινόμενο σάρωσε τις δύο χώρες του νησιού Ισπανιόλα, καθώς και την Κούβα, με ανέμους ταχύτητας ως και 230 χιλιομέτρων. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να προφυλαχθούν. Στην Αϊτή, ολόκληρα χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες. Η γέφυρα που συνδέει την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με τα νότια της χώρας κατέρρευσε.

euronews
06/10/2016 - 11:08VIDEO

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή, την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου άφησε τουλάχιστον 17 νεκρούς. Ένα μεγάλο μέρος των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αϊτή παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της κατάρρευσης μιας γέφυρας. Οι καταστροφές είναι τόσο εκτεταμένες, που η εκλογική επιτροπή της χώρας αποφάσισε να αναβάλλει τις προγραμματισμένες εκλογές.

euronews
06/10/2016 - 17:00SLIDESHOW

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, από την Αϊτή και την Κούβα. Την Τρίτη και την Τετάρτη σάρωσε τις δύο χώρες, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, πλήττοντας πόλεις και καταστρέφοντας ζωικό κεφάλαιο, σοδειές και σπίτια.Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στην Καραϊβική μετά τον Φέλιξ που έπληξε την περιοχή το 2007Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής ανέφερε ότι ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα από τη φτωχή χώρα της Καραϊβικής είναι 339 νεκροί, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τους ανέμους και υπερχείλιση ποταμών. Το υπουργείο Εσωτερικών και ένας δήμαρχος επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν καταγραφεί άλλοι 12 θάνατοι σε όλη την Αϊτή. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να προφυλαχθούν. Ολόκληρα χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες. Η γέφυρα που συνδέει την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς με τα νότια της χώρας κατέρρευσε. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 300.000 άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).Εξαιτίας του κυκλώνα οι αρχές στην Αϊτή ανέβαλαν τις προεδρικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή.

07/10/2016 - 07:11VIDEO

Ο τυφώνας Μάθιου η ισχυρότερη καταιγίδα της Καραϊβικής ενισχύει την δύναμή της ενώ κατευθύνεται στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

euronews
07/10/2016 - 12:06VIDEO

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του στην Αϊτή το πέρασμα του τυφώνα «Μάθιου». Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 339 νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισθέντες, καθώς μέρη της νοτιοδυτικής Αϊτής ισοπεδώθηκαν εντελώς. Η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό του 2010. Τώρα βλέπει τα στοιχεία της φύσης να στρέφονται ξανά εναντίον της.

EURONEWS
Φόρτωση...