Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου (TTIP)

STREAM
Ενεργό:2366ημέρες| Ενημερώσεις:28
 
 
Συνεχής κάλυψη
17/09/2016 - 18:15VIDEO

Όλο και περισσότεροι πολίτες στην Ευρώπη εκφράζουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία Διατλαντικού Εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά. Στη Γερμανία χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της επικείμενης υπογραφής της συμφωνίας που θα άρει σειρά περιορισμών στο εμπόριο. Σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Κολωνία, Λειψία, Μόναχο και Στουτγάρδη διοργανώθηκαν διαδηλώσεις.

euronews
17/09/2016 - 17:11ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των καταναλωτών συμμετέχουν σε διαδήλωση κατά των εμορικών συμφωνιών της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ (TTIP) και τον Καναδά (CETA), στο Βερολίνο.

REUTERS
30/08/2016 - 15:44VIDEO

«Αποτελματωμένες» και χωρίς σοβαρή πιθανότητα επιτυχούς ολοκλήρωσης εντός του έτους χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις για την TTIP ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας στις απαισιόδοξες τοποθετήσεις Ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με την εξέλιξη των συνομιλιών για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «de facto αποτυχημένες».

euronews
29/08/2016 - 10:28VIDEO

Οι πολίτες σε διάφορες χώρες της Ε.Ε διαδηλώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες (TTIP). Ωστόσο πρόοδος δεν υπάρχει μεταξύ Βρυξελλών κι Ουάσινγκτον κάνοντας τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να μιλά για μία «ντε φάκτο αποτυχία».

euronews
25/06/2016 - 13:29VIDEO

Με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για μια ακόμα φορά διαβεβαίωσε ότι ένα πράγμα δεν θα αλλάξει. Αυτό δεν είναι άλλο από την ειδική σχέση των ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Μπαράκ Ομπάμα πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει απαραίτητος εταίρος των ΗΠΑ. Πρόκειται για σαφή αναφορά στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

euronews
Φόρτωση...