Αποστολή Rosetta

STREAM
Ενεργό:990ημέρες| Ενημερώσεις:47
 
 
Συνεχής κάλυψη
21/01/2014 - 09:52VIDEO

Η Ροζέτα ξύπνησε! Το διαστημικό σκάφος έλαβε το σήμα των Ευρωπαίων επιστημόνων, που πανηγυρίζουν. Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται 800 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη, όμως σύντομα θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής. Το διαστημικό σκάφος βρισκόταν σε κατάσταση προσωρινής νάρκης από το 2011, αφού δεν μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

EURONEWSGREEK
06/08/2014 - 17:30VIDEO

Έπειτα από δέκα χρόνια, πέντε μήνες και τέσσερις μέρες περιπλάνησης, το διαστημικό σκάφος Ροζέτα μπήκε σε τροχιά γύρω από τον κομήτη που αναζητούσε στο ηλιακό μας σύστημα.Οι επιστήμονες του Γερμανικού Οργανισμού Διαστήματος στο Ντάρμσταντ επιβεβαίωσαν την επιτυχή άφιξη της Ροζέτας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον κομήτη. Χρειάστηκε να διανύσει 6,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, να περάσει πέντε φορές κοντά από τον Ήλιο και να βρεθεί 400 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

EURONEWS
06/08/2014 - 23:59ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κομήτης 67P/Churyumov–Gerasimenko όπως τον φωτογράφησε η Ροζέτα, το αεροδιαστημικό σκάφος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Από την εκτόξευσή του το 2004, το διαστημόπλοιο Ροζέτα έπρεπε να κάνει τρία περάσματα από τη Γη για να βοηθηθεί από τη βαρύτητα και ένα από τον Άρη για να βοηθήσει στην πορεία της για το ραντεβού της με τον κομήτη.«Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, εκτός από τον χαρακτηρισμό του πυρήνα του κομήτη και του καθορισμού των εργασιών για το υπόλοιπο της αποστολής, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για μια άλλη πρωτιά στη διαστημική ιστορία: την προσεδάφιση σε έναν κομήτη» αναφέρει ο Ματ Τέηλορ, επιστήμονας του προγράμματος Rosetta της ESA.

Reuters
07/08/2014 - 10:17VIDEO

Με παρατεταμένο χειροκρότημα οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού πανηγύρισαν το επίτευγμα του διαστημικού σκάφους Ροζέτα. Η Ροζέτα, που γράφει ιστορία, έφτασε 100 χλμ. από τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γερασιμένκο.

euronews
15/09/2014 - 20:15VIDEO

Ένα βήμα πιο κοντά στην προσπάθεια κατανόησης των κομητών έκαναν οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA. Οι υπεύθυνοι της αποστολής Rosetta εντόπισαν το καταλληλότερο σημείο προσεδάφισης του ρομποτικού σκάφους Philae πάνω στον κομήτη 67P Τσουριούμοφ - Γερασιμένκο. Θα είναι η πρώτη, ιστορική προσεδάφιση στην επιφάνεια κομήτη και οι ειδικοί ελπίζουν πως τα στοιχεία που θα συλλέξουν ίσως δώσουν νέες απαντήσεις για τη γέννηση του Ηλιακού Συστήματος.

EURONEWS
Φόρτωση...