Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:365ημέρες| Ενημερώσεις:67
 
 
Συνεχής κάλυψη
13/05/2015 - 21:21ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και κρατάνε πλακάτ με γραμμένα τα ονόματα των νεκρών ανθρακωρύχων σε πορεία μνήμης για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα ορυχεία Σόμα. Η τραγωδία της Σόμα σκότωσε 301 άτομα και θεωρείται το μεγαλύτερο εργατικό ατύχημα στην Τουρκία.

REUTERS
31/05/2014 - 17:43VIDEO

Νομοσχέδιο με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ανθρακωρύχων κατέθεσε στη Βουλή, η τουρκική κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο έρχεται μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τους χειρισμούς της σε σχέση με την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα κατά την οποία σκοτώθηκαν 301 άτομα. Προβλέπει ανάμεσα σε άλλα τον περιορισμό σε 30 ώρες του εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων σε ορυχεία, αντί του 48ωρου που ισχύει σήμερα.

EURONEWS
23/05/2014 - 11:12ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαδηλωτής με καλυμμένο το πρόσωπό του συγκρούεται με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης  στην Κωνσταντινούπολη. Δύο διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν τη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη. Αιτία ήταν ο θάνατος ενός 30χρονου, του Ουγκούρ Κουρτ, που έπεσε νεκρός από σφαίρα ενώ παρευρισκόταν σε κηδεία συγγενούς του και την ίδια στιγμή εξελίσσονταν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στη συνοικία Οκμεϊντανί, συχνά θέατρο ταραχών.

EPA
23/05/2014 - 09:47VIDEO

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν στη συνοικία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ο 30χρονος Ουγκούρ Κουρτ, ο οποίος κατέληξε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο. Ο 30χρονος δεν έπαιρνε μέρος στη διαδήλωση, αλλά σε μία κηδεία. Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί. Μέσα ενημέρωσης έδειξαν βίντεο στο οποίο ο Κούρτ βρίσκεται μέσα σε ναό Αλεβιτών, όταν ξαφνικά καταρρέει μέσα σε λίμνη αίματος.

euronews
Φόρτωση...