Επικριτικές οι ΗΠΑ κατά Ερντογάν για τις αντιδράσεις του στη Σόμα

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 15:30
UPD:15:32
REUTERS/Mehmet Emin Al/Depo

Σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται σε φωτογραφία την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα.

A- A A+

Αυστηρά σχόλια έκανε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το χαστούκι που φέρεται να έδωσε σε διαδηλωτή στη Σόμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απορρίπτουν τη χρήση απρόκλητης βίας εναντίον διαδηλωτών και καλούν για την εφαρμογή του νόμου στην Τουρκία.

Δήλωσε ακόμη ότι στο σχετικό βίντεο φαίνεται να επικρατεί σύγχυση και ότι δεν είναι σαφή τα λόγια του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Σε περίπτωση, όμως, που υπήρξαν προσβλητικά σχόλια από τον Τούρκο πρωθυπουργό (φέρεται να είπε σε διαδηλωτή ότι αξίζει χαστούκι, αν γιουχάρει τον αρχηγό μιας χώρας), η εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα καταδικάζει.

Σε ερώτηση για τη βία με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για την τραγωδία στη Σομά, η κ. Πσάκι είπε ότι οι ΗΠΑ υπερασπίζονται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, ενώ παρακολουθούν την κατάσταση στην Τουρκία.

Σχετικά με την αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία, ανακοίνωσε την ετοιμότητα των ΗΠΑ να την παράσχουν, αν τους ζητηθεί.

Εξέφρασε τέλος συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων στη Σόμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή