Απαγωγή κοριτσιών στη Νιγηρία

STREAM
Ενεργό:2593ημέρες| Ενημερώσεις:95
 
 
Συνεχής κάλυψη
16/04/2014 - 10:21VIDEO

Πάνω από 100 μαθήτριες απήχθησαν από ενόπλους σε σχολείο στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας. Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη, όμως εκτιμάται πως πίσω από το γεγονός βρίσκεται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανήμερα της βομβιστικής επίθεσης σε σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα Αμπούτζα.

euronews
01/05/2014 - 17:32VIDEO

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των 234 κοριτσιών, που απήχθησαν στη Νιγηρία διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Αμπούτζα. Η απαγωγή τους από εξτρεμιστές ισλαμιστές σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες και οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την οργή τους, μπροστά από το κοινοβούλιο για την αδυναμία των αρχών να τις εντοπίσουν.

euronews
05/05/2014 - 14:48VIDEO

Την οργή των γονέων των μαθητριών, που έχουν απαχθεί έχει προκαλέσει η στάση των νιγηριανών αρχών. Τις κατηγορούν για διαρκή ψεύδη γύρω από την εξέλιξη των ερευνών υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν τίποτα για να βρουν τα παιδιά τους.

euronews
05/05/2014 - 15:14ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γυναίκες αντιδρούν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της Νιγηρίας στην Αμπούτζα, απαιτώντας από τις δυνάμεις ασφαλείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανέρευση των 223 μαθητριών που απήχθησαν από ισλαμιστές μαχητές πριν από δύο εβδομάδες, μέσα από το σχολείο τους στη Νιγηρία. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας την ευθύνη για την απαγωγή.

REUTERS
06/05/2014 - 09:32VIDEO

«Απήγαγα τα κορίτσια σας. Θα τα πουλήσω στην αγορά, στο όνομα του Αλλάχ». Με τα λόγια αυτά ο ηγέτης της ισλαμικής εξτρεμιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ αναλαμβάνει, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, την ευθύνη για την απαγωγή 230 μαθητριών από τη βορειοανατολική Νιγηρία. Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την απαγωγή των μαθητριών. Η αδυναμία των αρχών να τις εντοπίσουν έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών τους, που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις. Δεν έχουν ιδέα ποιά είναι η τύχη των παιδιών τους.

euronews
Φόρτωση...