Νιγηρία: Απήγαγαν δεκάδες μαθήτριες από σχολικούς κοιτώνες

Ένοπλοι τις επιβίβασαν σε φορτηγά
Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 15:51
UPD:16/04/2014 10:22
euronews
A- A A+

Δεκάδες μαθήτριες απήχθησαν από σχολικούς κοιτώνες στην βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανέφεραν οι γονείς τους.

Ένοπλοι έφθασαν στο σχολείο της Τσιμπόκ, στην περιφέρεια Μπόρνο, το βράδυ της Δευτέρας και διέταξαν τις έφηβες να επιβιβαστούν σε φορτηγά, όπως σημειώνει το δίκτυο BBC.

Πηγές του δικτύου σημειώνουν ότι έχουν απαχθεί τουλάχιστον 200 νεαρές μαθήτριες, ενώ το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 απαχθείσες.

«Πολλά κορίτσια απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του σχολείου τους», δήλωσε ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση στο Τσιμπόκ Εμάνουελ Σαμ.

Ο κ. Σαμ πρόσθεσε ότι διέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας, μετά την επίθεση στο δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ.

Οι ένοπλοι έφτασαν τα ξημερώματα με ένα μεγάλο φορτηγό και μοτοσικλέτες στο λύκειο και ανάγκασαν τις μαθήτριες να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτηρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Γκίντεο Τζίμπριν, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιες από τις μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο χωριό ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητριών στη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεών τους, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα. Όμως οι ένοπλοι «εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες και απήγαγαν τα κορίτσια», όπως δήλωσε κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση οι ένοπλοι κατέστρεψαν το χωριό.

«Δεν έχουμε αριθμό θυμάτων», σημείωσε ο κ. Τζίμπριν.

Η ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον σχολείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή