Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:1833ημέρες| Ενημερώσεις:25
 
 
Συνεχής κάλυψη
02/04/2014 - 20:54ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας διαδηλωτής διαβάζει βιβλίο και μια διαδηλώτρια χρησιμοποιεί το smartphone ενώ στέκονται μπροστά σε οδόφραγμα της αστυνομίας που αποκλείει το δρόμο προς το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (ΑΕΣ), της Άγκυρας. Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία συνεχίζονται με κύριο αίτημα την επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων των δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

REUTERS
02/04/2014 - 10:26VIDEO

Δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, οι ισχυρισμοί για νοθεία, αναζωπυρώνουν την ένταση στη χώρα. Στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού εναντίον υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας. Ισχυρίζονται ότι ο νέος δήμαρχος, μέλος του κυβερνώνοντος κόμματος, κέρδισε μετά από νοθεία στην κάλπη. Η διαφορά από τον αντίπαλο του δεν ξεπέρασε το 1%.

euronews
01/04/2014 - 17:51ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δημοσιογράφοι και κάμεραμεν δέχονται επίθεση από την τουρκική αστυνομία, έξω από το κτίριο του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ), της Άγκυρας. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το ΑΕΣ διαμαρτυρόμενοι για τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για νοθεία.Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα διατήρησαν τα υψηλά ποσοστά και τη δημαρχία των δύο πολιτικών και οικονομικών κέντρων της χώρας, την  Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. 

REUTERS
01/04/2014 - 12:12VIDEO

Σαρωτική ήταν η νίκη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής παρά το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που κλόνισε τη δημόσια εικόνα του. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δε σχολίασε άμεσα το αποτέλεσμα, αλλά έστειλε το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα. «Η Τουρκία ως υποψήφια χώρα τώρα χρειάζεται να προχωρήσει με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να δουλέψει όσο χρειάζεται, να προχωρήσει τη δουλειά που προβλέπεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα».

euronews
Φόρτωση...