Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:1833ημέρες| Ενημερώσεις:25
 
 
Συνεχής κάλυψη
29/03/2014 - 18:12VIDEO

Αν και η φωνή του τον έχει εγκαταλείψει, ο Τούρκος πρωθυπουργός δίνει μάχη μέχρις εσχάτων λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία. Σε συγκέντρωση στο Ντιγιάρμπακιρ απευθύνθηκε σε πλήθος οπαδών του. Και ο επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μίλησε σε οπαδούς του. Αυτές οι εκλογές θα είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τα σκάνδαλα και την λαϊκή διαμαρτυρία που είχε αρχίσει από το Πάρκο Γκεζί.

euronews
30/03/2014 - 16:40VIDEO

Σε κρίσιμη δοκιμασία για την δημοφιλία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα στην Τουρκία. Τις δύο τελευταίες ημέρες οι φωνητικές χορδές δεν επέτρεψαν στον επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να μετάσχει στις προεκλογικές εκδηλώσεις.

euronews
30/03/2014 - 18:29VIDEO

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών έχει μετατραπεί σε δημοψήφισμα για τον Τούρκο Πρωθυπουργό. Όμως την ώρα που 52 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Ανατολική Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ζήτησε απο τους πολίτες να κοιτάξουν το μέλλον της χώρας και να τον εμπιστευτούν για ακόμη μία φορά.

euronews
30/03/2014 - 22:06ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά υποστηρικτές του καθώς προσέρχεται σε εκλογικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης. Το κόμμα του πρωθυπουργού της Τουρκίας έχει σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

EPA
31/03/2014 - 10:00VIDEO

Μεγάλη νίκη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει περίπου το 48% των ψήφων και διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Στις νοτιοανατολικές επαρχίες τις περισσότερες πόλεις κερδίζουν Κούρδοι υποψήφιοι.

euronews
Φόρτωση...