Ενταση στη Βενεζουέλα

STREAM
Ενεργό:1908ημέρες| Ενημερώσεις:88
 
 
Συνεχής κάλυψη
13/02/2014 - 10:17VIDEO

Δυνάμεις της αστυνομίας κυνηγούν διαδηλωτές στους δρόμους του Καράκας στη Βενεζουέλα. Εκείνοι αντεπιτίθενται πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 3 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους από τις συμπλοκές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ και κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για το θάνατο των διαδηλωτών.

EURONEWSGREEK
13/02/2014 - 13:34ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαδηλωτής περνά μπροστά από παραταγμένους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας. Τουλάχιστον δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, υπέρ και κατά της κυβέρνησης, που διεξήχθησαν την Τετάρτη στη Βενεζουέλα. Όπως μεταδίδει το Reuters πρόκειται για τις πιο βίαιες διαδηλώσεις από εκείνες που ξέσπασαν κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο τον Απρίλιο του 2013.

REUTERS
15/02/2014 - 16:47VIDEO

Την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι 25 φοιτητές που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας. Η κοινωνική αναταραχή συνεχίζεται στην χώρα με χιλιάδες διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μαδούρο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, μετά τον θάνατο τριών πολιτών, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης.

euronews
16/02/2014 - 17:11ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν τη σημαία της Βενεζουέλας, ενώ στέκονται δίπλα σε ένα φλεγόμενο οδόφραγμα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Καράκας το Σάββατο. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο. Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVV. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 56% πέρυσι και υπάρχουν ελλείψεις βασικών προϊόντων, όπως χαρτί τουαλέτας και γάλα.

REUTERS
Φόρτωση...