Διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

STREAM
Ενεργό:174ημέρες| Ενημερώσεις:170
 
 
Συνεχής κάλυψη
29/11/2013 - 16:10SLIDESHOW

Διαδηλωτές έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες επίσημα κτήρια στην Μπανγκόκ, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση. Απαιτούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, διαδηλώνοντας το μίσος τους για τον αδελφό της, Θακσίν, πρωθυπουργό ο οποίος ανατράπηκε το 2006 με πραξικόπημα και παραμένει, παρ’ όλο που είναι εξόριστος, η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Ταϊλάνδη. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι απέρριψαν την προσφορά της Γινγκλούκ για διάλογο, παραμένουν σήμερα σε πολλά επίσημα κτήρια που έχουν καταλάβει, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών. Πολιόρκησαν δε πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων την έδρα της εθνικής αστυνομίας, στην οποία έκοψαν χθες το ρεύμα.

01/12/2013 - 22:20VIDEO

Χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες και φορτηγά, διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, φτάνουν και καταλαμβάνουν το κτίριο, που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Ταϊλάνδης, στη Μπανγκόκ. Η ένταση στη χώρα κλιμακώνεται επικίνδυνα. Νωρίτερα η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που προσπάθησαν να πλησιάσουν στην έδρα της κυβέρνησης. Οι επικεφαλής των διαδηλωτών έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Περισσότεροι από 20 χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί για να προστατεύσουν την έδρα της κυβέρνησης, αλλά και τα υπουργεία, τα οποία οι διαδηλωτές απειλούν να καταλάβουν, όπως αυτό των Εσωτερικών. Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις του Σαββάτου, που στοίχισαν τη ζωή σε 2 ανθρώπους, η αστυνομία ζήτησε ενισχύσεις από τον στρατό, ο οποίος έστειλε στην Μπανγκόκ 3.000 άνδρες. Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα. Εκεί βρισκόταν η πρωθυπουργός της χώρας, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία απομακρύνθηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία.

EURONEWSGREEK
02/12/2013 - 10:28VIDEO

Επίθεση με δακρυγόνα σε ταϊλανδούς διαδηλωτές από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

REUTERS
02/12/2013 - 11:27VIDEO

Κανόνια νερού και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία, εναντίον των διαδηλωτών, που προσπάθησαν να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης, στην Ταϊλάνδη. Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα συνάντησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν. Όπως δήλωσε ο Ταουγκσουμπάν δεν υπήρξε αποτέλεσμα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραμένουν ουδέτερες. «Η πόρτα μου ανοιχτή. Περιμένω τους ηγέτες των διαδηλωτών. Πρέπει να κουβεντιάσουμε και να βρούμε μία λύση. Η κυβέρνηση μου επιθυμεί τον διάλογο» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το Σαββατοκύριακο περίπου 70.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Μπανγκόγκ.

EURONEWSGREEK
Φόρτωση...