Ταϊλάνδη: Χωρίς αποτέλεσμα η διαβούλευση των πολιτικών δυνάμεων

Νέα συνάντηση την Πέμπτη
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 13:03
UPD:13:04
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτες φρουρούν το κτήριο της Λέσχης Στρατού στην Ταϊλάνδη, όπου ο στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα συναντήθηκε την Τετάρτη με ηγέτες αντίπαλων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων και μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και γερουσιαστές για να συζητήσουν πώς θα βει η χώρα από την πολιτική κρίση.

A- A A+

Η συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων της Ταϊλάνδης με στόχο την επίλυση της πολύχρονης διαμάχης τους που έχει οδηγήσει τη χώρα σε μόνιμη πολιτική αστάθεια έληξε χωρίς αποτέλεσμα την Τετάρτη το απόγευμα, με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να καλούν σε νέα συνάντηση την Πέμπτη.

Από την Τρίτη, ο στρατός της Ταϊλάνδης έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, χωρίς ωστόσο να ανατρέψει την μεταβατική κυβέρνηση, η οποία στελεχώνεται από ανήκοντες στο κίνημα της Γίνγκλακ Σιναουάτρα.

EURONEWS

«Ο αρχηγός του στρατού μας ζήτησε να γυρίσουμε στις οικίες μας και να σκεφτούμε επάνω στα ζητρήματα που συζητήσαμε, με σκοπό να βρούμε μια λύση για τη χώρα», ανέφερε ο Πουτσόνγκ Νουτραγούονγκ, γενικός γραμματέας της Εκλογικής Επιτροπής στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι η νέα συνάντηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 2 το απόγευμα (10 το πρωί ώρα Ελλάδος).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή