Επιθέσεις αυτοκτονίας στη Ρωσία

STREAM
Ενεργό:33ημέρες| Ενημερώσεις:26
 
 
Συνεχής κάλυψη
28/12/2013 - 15:04VIDEO

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη την Παρασκευή στην πόλη Πιατιγκόρσκ στον ρωσικό Καύκασο, σκοτώνοντας τρία άτομα. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τροχαίας του Πιατιγκόρσκ, το οποίο απέχει 270 χιλιόμετρα από το Σότσι. Οι νεκροί ήταν πολίτες και όχι αστυνομικοί. Η επίθεση καταφέρνει καίριο πλήγμα στο προφίλ της Ρωσίας, καθώς σημειώνεται λίγο πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι στις 7 Φεβρουαρίου.

euronews
29/12/2013 - 17:20VIDEO

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της φονικής έκρηξης που συγκλόνισε τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. Την εκτυφλωτική λάμψη ακολουθούν πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το κεντρικό κτήριο του σταθμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νεκροί είναι τουλάχιστον δεκατρείς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 25. Τοπικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στους 18. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Αποδίδεται σε γυναίκα καμικάζι η οποία ενεργοποίησε τα εκρηκτικά ενώ περνούσε από τον ανιχνευτή μετάλλων. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 παρά τέταρτο ώρα Ελλάδας 1 παρά τέταρτο τοπική. Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα. Δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα. Η τοπική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος και ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 1 εκατομμύριο ρούβλια σε αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η ένταση στο βόρειο Καύκασο, όπου δρουν ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις κλιμακώνεται έξι εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι.

EURONEWSGREEK
29/12/2013 - 17:34ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ερευνητές εργάζονται στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλγκογκραντ. Μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του ρωσικού σιδηροδρομικού σταθμού την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Η έκρηξη, μόλις δύο μήνες μετά από μία άλλη επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια πόλη, εγείρει φόβους για την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Ρωσία στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.

REUTERS
30/12/2013 - 09:31ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία ακόμη έκρηξη συγκλονίζει το Βόλγκογκραντ της Ρωσίας μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης που κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Ισχυρή έκρηξη σε τρόλεϊ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 23.  Εικόνες που μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε, καθώς το ένα μέρος του τρόλεϊ έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Η οροφή έχει αποσπαστεί από το όχημα, ενώ πτώματα και συντρίμμια είναι σκορπισμένα στον δρόμο.

REUTERS
30/12/2013 - 09:34VIDEO

Τουλάχιστον 16 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 8 σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο προσωρινός απολογισμός από τη φονική έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου είναι αποκαλυπτικές της ισχύος του τρομοκρατικού χτυπήματος. Σύμφωνα με τις αρχές, αποδίδεται σε γυναίκα - καμικάζι, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά, ενώ περνούσε από τον ανιχνευτή μετάλλων, κοντά στην κεντρική είσοδο του σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την διαλεύκανση των συνθηκών της τραγωδίας.

euronews
30/12/2013 - 09:38VIDEO

Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός της φονικής έκρηξης στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία. Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν ισοδύναμη με εκείνη δέκα κιλών TNT, σύμφωνα με ερευνητές. Κύρια ύποπτος θεωρείται μουσουλμάνα από το Νταγκεστάν. Οι αρχές εκτιμούν πως πυροδότησε τα εκρηκτικά ενώ περνούσε από τον ανιχνευτή μετάλλων, κοντά στην κεντρική είσοδο του σταθμού. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας 29χρονος αστυνομικός, που φέρεται να ήταν αυτός που εμπόδισε τον καμικάζι να μπει πιο μέσα στο κτίριο. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας σε συγκοινωνιακούς κόμβους και δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα. Η ένταση στο βόρειο Καύκασο, όπου δρουν ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, κλιμακώνεται έξι εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

euronews
30/12/2013 - 11:16VIDEO

Δεύτερη φονική βομβιστική επίθεση είχαμε το πρωί της Δευτέρας στο Βόλγκογκραντ της Νότιας Ρωσίας, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την προηγούμενη. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ. Ωστόσο άλλες πηγές ανεβάζουν ήδη τους νεκρούς της νέας επίθεσης σε 15. Στους 25 ανέρχονται οι τραυματίες. Οι αρχές εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού σε ένα από τα καθίσματα των επιβατών. Την Κυριακή βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 άτομα. Λίγες ώρες πριν το νέο χτύπημα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε διατάξει την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας σε συγκοινωνιακούς κόμβους και δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά το νέο χτύπημα της Δευτέρας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στη Μόσχα με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

euronews
30/12/2013 - 14:49VIDEO

Από το πρωί, μετά και την δεύτερη φονική επίθεση στο Βόλγκογκραντ, αυξήθηκαν στο κατακόρυφο τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ρωσία. Σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό στην Μόσχα, όλοι οι επιβάτες υποχρεώνονται να περάσουν από μηχανήματα εντοπισμού εκρηκτικών. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι σπεύδουν να ελέγξουν τα ύποπτα δέματα, ενώ ανάλογο σκηνικό αυστηροποίησης των ελέγχων παρατηρείται ακόμα και σε πλατείες και λοιπά σημεία μαζικών συναθροίσεων στην ρωσική πρωτεύουσα.

euronews
Φόρτωση...