Δεύτερο «χτύπημα» στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας με 14 νεκρούς

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 06:56
UPD:12:09
REUTERS/STRINGER

Οι αρμόδιοι που διεξάγουν τις έρευνες εκτιμούν πως και το νέο συμβάν πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια». 

A- A A+

Μία ακόμη έκρηξη συγκλόνισε το Βόλγκογκραντ της Ρωσίας μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης που κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Ισχυρή έκρηξη σε τρόλεϊ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 20. 

Οι αρμόδιοι που διεξάγουν τις έρευνες εκτιμούν πως και το νέο συμβάν είναι «τρομοκρατική ενέργεια» και πως δράστης της επίθεσης ήταν ένας άνδρας βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Τμήματα του σώματος του υπόπτου περισυνελέγησαν, προκειμένου να γίνουν γενετικές αναλύσεις και να εξακριβωθεί η ταυτότητά του. 

Εικόνες που μεταδίδονται στην τηλεόραση δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε, καθώς το τρόλεϊ έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Η οροφή έχει αποσπαστεί από το όχημα, ενώ πτώματα και συντρίμμια είναι σκορπισμένα στον δρόμο. 

EURONEWS
EURONEWS

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την χθεσινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ με τη σημερινή επίθεση κατά του τρόλεϊ.

Στις ρωσικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός μετά και το δεύτερο αυτό χτύπημα μέσα σε δύο ημέρες, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Ρωσία στο Σότσι τον Φεβρουάριο. 

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό έγινε από γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε μπροστά στους ανιχνευτές μετάλλων. Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν ισοδύναμη με την ισχύ δέκα κιλών TNT. 

EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν πάνω από 30, ανάμεσά τους και ένα παιδί εννέα ετών. 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή