Τένις: Στον τελικό της Μελβούρνης ο Μάρεϊ

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 15:23
UPD:15:25
REUTERS/CARLOS BARRIA

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε στον πρώτο ημιτελικό τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ με 3-1 και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα στον τελικό της διοργάνωσης.

A- A A+

Ο Άντι Μάρεϊ προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open και την Κυριακή θα διεκδικήσει στη Μελβούρνη τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο κορυφαίο τουρνουά, το πρώτο από τα τέσσερα κάθε χρονιάς στη σειρά Grand Slam.

Ο Σκοτσέζος άσος, νούμερο έξι στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή, νίκησε στον πρώτο ημιτελικό τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ με 3-1 και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Μάρεϊ έχασε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ (6-7), αλλά στη συνέχεια ήταν απολαυστικός, καθώς ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε πολύ τον αντίπαλό του και κατάκτησε τα επόμενα τρία σετ με 6-0, 6-3, 7-5.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός τενίστας υπήρξε φιναλίστ στη Μελβούρνη το 2010, το 2011 και το 2013, χάνοντας όμως και στους τρεις τελικούς.

Στον πρώτο εξ αυτών ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ που τον νίκησε, στους άλλους δύο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο ο Μάρεϊ ενδέχεται να ξαναβρεί μπροστά του, καθώς ο Σέρβος θα παίξει στον άλλο ημιτελικό με τον Ελβετό Στάνισλαβ Βαβρίνκα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις