Τένις: Σ. Γουίλιαμς και Σαράποβα στον τελικό του Australian Open

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 13:27
UPD:13:30
REUTERS/CARLOS BARRIA

Η Σερένα Γουίλιαμς διεκδικεί τον έκτο τίτλο της στη Μελβούρνη.  

A- A A+

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και τα φαβορί προκρίθηκαν στον τελικό του Australian Open 2015, προς τέρψιν των απανταχού φίλων του αθλήματος που θα δουν αντιμέτωπες τις δύο κορυφαίες τενίστριες στον πλανήτη.

Οι Σερένα Γουίλιαμς και Μαρία Σαράποβα είναι το ζευγάρι του τελικού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, με την Αμερικανίδα να διεκδικεί τον έκτο τίτλο της στη Μελβούρνη και τη Ρωσίδα τον δεύτερο.

Ταυτόχρονα ο τελικός θα αποτελέσει τη ρεβάνς για τις δυο τους, αφού είχαν ξανασυναντηθεί στον τελευταίο αγώνα του σπουδαίου τουρνουά το 2007, με νικήτρια τη Γουίλιαμς. 

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε της συμπατριώτισσάς της Μάντισον Κις με 2-0 (7-5, 6-2) παίρνοντας «εκδίκηση» για την αδελφή της, Βίνους, που είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη 19χρονη Κις, δείχνοντας πανέτοιμη για να διεκδικήσει τον 19ο τίτλο της σε τουρνουά Grand Slam.

«Εμφύλιος» ήταν και ο άλλος ημιτελικός, με τη Σαράποβα να επικρατεί άνετα της Εκατερίνα Μακάροβα με 2-0 (6-3, 6-2). Έτσι η «Μάσα» θα συμμετάσχει στον 10ο τελικό Grand Slam στην καριέρα της, επίτευγμα που μόνο άλλες δύο από τις εν ενεργεία αθλήτριες (οι αδελφές Γουίλιαμς) μπορούν να καυχώνται ότι έχουν πετύχει. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις