Ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα και θέσπιση αφορολογήτου ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, λέγοντας πως «η υπερφορολόγηση είναι θηλιά στον λαιμό των πολιτών».
Ο κ. Κουβέλης παρατήρησε πως οι πολίτες βιώνουν τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους, η κυβέρνηση διακηρύσσει την έξοδο από την κρίση, αλλά η κρίση είναι παρούσα και επεσήμανε πως αν δεν αλλάξει η πολιτική που ασκείται δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση.
«Η απαίτηση της χώρας πρέπει να είναι η απαλλαγή από την επιτήρηση της τρόικας», πρόσθεσε. Υποστήριξε επίσης πως χρειάζεται τολμηρή αναδιάρθρωση του χρέους, γι' αυτό τάχθηκε υπέρ μιας νέας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους, που θα μειώσει το συνολικό ποσό του χρέους.
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι πρέπει να αποφευχθούν ρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και το λοκ άουτ των εργοδοτών. Υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας, για να μειωθεί η ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και είπε «ναι» στην αξιολόγηση και την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, «όχι» όμως στη σύνδεσή της με απολύσεις.
Αναφορικά με τη βαριά ήττα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές είπε ότι λαμβάνεται υπ' όψιν το μήνυμα της κάλπης και θα συζητηθεί με δημοκρατικό τρόπο στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. «Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος», δήλωσε και πρόσθεσε πως «η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση επέδρασε σταθεροποιητικά και η έξοδος έστειλε μήνυμα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη».
Εξάλλου, υποστήριξε έκλεισε ο κύκλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι γίνεται συζήτηση και με τη ριζοσπαστική Αριστερά, με σκοπό την προοδευτική διακυβέρνηση.
Σε ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «οι εκλογές θα έρθουν ως συνέπεια μιας πολιτικής η οποία δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».
Σχετικά με την αποχώρηση του βουλευτή Επικρατείας Σπύρου Λυκούδη και τη διαφωνία της Μεταρρυθμιστικής Τάσης με τη διεξαγωγή του συνεδρίου ανέφερε: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτό το συνέδριο κάποιοι το απορρίπτουν εκ των προτέρων. Εάν είχαμε άλλη διαδικασία να την υπεδείκνυαν. Η μη πραγματοποίηση του συνεδρίου θα οδηγούσε, αν θέλετε, σε διάλυση των όποιων δυνατοτήτων και δυνάμεων υπάρχουν σήμερα στη ΔΗΜΑΡ. Στα δημοκρατικά κόμματα, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, διάλογος δεν γίνεται ούτε με αφορισμούς, αλλά ούτε και με τρόπους που έχουν σχέση με αντιπαραθέσεις από τα τηλεοπτικά κανάλια και από τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ».
Πηγή: ΑΜΠΕ