Καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο Ν. Σηφουνάκης

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 14:16
UPD:14:56
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Προσωπικά, για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν -και δικαίως- ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους», είπε ο κ. Σηφουνάκης στη Βουλή (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, όπως δήλωσε στη Βουλή. Την ίδια στάση θα κρατήσει και ο Χρήστος Αηδόνης, που ανήκει στην ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. 

«Προσωπικά, για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν -και δικαίως- ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους», είπε ο κ. Σηφουνάκης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβών στα νοσοκομεία. 

«Δεν ξέρω», πρόσθεσε, «αν θα φτάσω στο σημείο να "αναπολήσω τον ΕΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μίας εξόφθαλμης αδικίας».

Για ανάγκη βελτιώσεων μίλησε πάντως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση διεμήνυσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη.

Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, με τις αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. να κορυφώνονται εν όψει και της συζήτησης και της ψηφοφορίας επί των βελτιωτικών ρυθμίσεων.

Το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας σωστός και δίκαιος φόρος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «διαστημικές ανοησίες».

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «ο ΕΝΦΙΑ προφανώς είναι ένας παντελώς άδικος νόμος και αυτή η διαρροή που υπήρχε ότι είναι ένας δίκαιος και σωστός νόμος είναι ανοησίες, διαστημικές ανοησίες».

Όπως είπε, δικαίως ενοχλήθηκε πολύς κόσμος, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι επλήγη και το προφίλ του Πρωθυπουργού. «Υπάρχει και πολιτική ευθύνη στο θέμα αυτό», πρόσθεσε. 

Είχε προηγηθεί χθες η ερώτηση 21 βουλευτών της Ν.Δ. στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για το αν θα υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών τον πρώην άμισθο σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα, Νίκο Καραβίτη.

Ακολούθησε ένα επεισόδιο χθες το βράδυ στη Βουλή μεταξύ της βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Καραμανλή και του συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, Γ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε μεταβεί στα γραφεία της Ν.Δ. για να ενημερώσει τους βουλευτές για τις αλλαγές στο φόρο.

Η κ. Καραμανλή επανήλθε σήμερα στο θέμα, με ανάρτησή της στο Twitter, που έγραφε: «Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». 

Με δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο. «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα "γαλλικά". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη», είπε.

«Ζω με τον κόσμο στη Β' Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη η ψηφοφορία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το σύστημα αμοιβής στα νοσοκομεία και τη δημιουργία εταιρείας που θα το λειτουργήσει.

Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής, καθώς η συζήτηση αφορά τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή