Φ. Κουβέλης: Έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από την κρίση

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 21:38
UPD:21:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς για την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση για συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση το 2012, αλλά και την αποχώρησή της έναν χρόνο αργότερα δήλωσε περήφανος και για τις δυο επιλογές (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Έξοδος στις αγορές δε σημαίνει και έξοδο από την κρίση», υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από την Καβάλα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές έκανε λόγο για ένα χρέος δυσανάλογο σε σύγκριση με το ΑΕΠ της χώρας και σε πολύ υψηλότερα μεγέθη από αυτά του 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης.

Επισήμανε δε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, με χρονική επιμήκυνση και περιορισμό των επιτοκίων. Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για έκδοση ευρωομολόγου, ώστε ν’ απορροφήσει αυτή την πολύ μεγάλη κρίση που έχει πέσει πάνω από την Ελλάδα και αρκετές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης.

Μίλησε για αναγκαιότητα «αναπτυξιακής έκρηξης», ώστε να δοθεί άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που πλησιάζει το 56%-60% στους νέους ανθρώπους.

Για τις εκλογές

Ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια εκείνα που στελεχώνονται από ενεργούς πολίτες, με προοδευτικές προγραμματικές θέσεις και διακατέχονται από την αξιοσύνη των προσώπων τους.

 Όσο για τις εκλογές δευτέρου βαθμού, αυτές της Περιφέρειας, η Δημοκρατική Αριστερά βλέπει έντονο πολιτικό κριτήριο, μιας και η νέα διοίκηση καλείται να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς για την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση για συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση το 2012, αλλά και την αποχώρησή της έναν χρόνο αργότερα δήλωσε περήφανος και για τις δυο επιλογές, καθώς όπως τόνισε «λίγο πριν τις εκλογές του 2012 η χώρα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που αποφεύχθηκε χάρη στην προγραμματική συμφωνία των τριών ετερογενών πολιτικά δυνάμεων (ΝΔ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)».

Σημείωσε επίσης ότι το ίδιο περήφανος αισθάνεται και για την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση, όταν αυτή άρχισε να αποκτά χαρακτήρα μονοκομματικής κυβέρνησης μετά το 2013.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή