Δικαστική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στη διαμάχη με τη Σκοτία για τα αιολικά

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 17:18
UPD:17:18
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Το «πράσινο φως» της Σκοτίας στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, ανοιχτά των ακτών του Αμπερντίν, είχε προκαλέσει την οργή του Ντόναλντ Τραμπ. O αμερικανός μεγιστάνας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι το πειραματικό αιολικό πάρκο υποβαθμίζει το παραθαλάσσιο θέρετρο γκολφ του και έκανε λόγο για προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού Άλεξ Σάλμοντ στην υπόθεση. Σήμερα, ωστόσο, δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του.

«Δεν έχω πειστεί πως ένας δίκαιος και καλά πληροφορημένος παρατηρητής θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα μεροληψίας από την πλευρά των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής ή ότι η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί έρευνα υπήρξε παράλογη ή παράνομη», αναφέρει ο δικαστής Λόρδος Ντόερτι αιτιολογώντας την απόρριψη της προσφυγής του Τραμπ.

Ο αμερικανός μεγιστάνας αντιδρά στην κατασκευή του υπεράκτιου πάρκου λέγοντας ότι θα χαλάσει τη θέα από το γήπεδο γκολφ. Επί της ουσίας ζητούσε από την κυβέρνηση της Σκοτίας να... πάρει πίσω την έγκριση του έργου.

EPA/ALEJANDRO BOLIVAR

Ο αμερικανός μεγιστάνας, Ντόναλντ Τραμπ (φωτ. αρχείου) αντιδρά στην κατασκευή του υπεράκτιου πάρκου λέγοντας ότι θα χαλάσει τη θέα από το γήπεδο γκολφ.

«Η σημερινή απόφαση δεν έχει επηρεάσει την ακλόνητη θέλησή μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας στη Σκοτία. Εξετάζουμε την απόφαση και θα ακολουθήσουμε τις διαθέσιμες νομικές επιλογές μας, όπως θα μας υποδείξει ο σύμβουλός μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Τραμπ. «Κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση την καταστροφική επέκταση των ανεμογεννητριών και εμείς θα παραμείνουμε σθεναροί πολέμιοί της, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.»

Σημειώνεται ότι οικολογικές οργανώσεις αντιδρούσαν στην κατασκευή του γηπέδου γκολφ του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, καθώς η περιοχή θεωρείτο προστατευόμενη και φιλοξενούσε «εθνικής σημασίας» είδη άγριας ζωής. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η κυβέρνηση της Σκοτίας, η οποία έχει θέσει ως στόχο να καλύπτει το 100% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ έως το 2020, ενέκρινε την κατασκευή του θεωρώντας ότι τα οικονομικά οφέλη είναι μεγαλύτερα από το περιβαλλοντικό κόστος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή