Siemens: Παραγγελία 79 ανεμογεννητριών για αιολικό πάρκο στο Τέξας

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 16:34
UPD:16:42
Pattern Energy Group Inc.
A- A A+

Την εκτέλεση παραγγελίας 79 ανεμογεννητριών και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης στο Τέξας ανέλαβε η Siemens. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξασφάλισε μια νέα παραγγελία για το αιολικό πάρκο Panhandle 2, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Carson County του Τέξας και διαθέτει συνολική ισχύ 182 μεγαβάτ.

Το έργο αποτελείται από 79 ανεμογεννήτριες SWT-2,3-108 της Siemens και υλοποιείται από την εταιρεία Pattern Energy Group, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Οι παραδόσεις των επιμέρους εξαρτημάτων θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2014, ενώ οι ανεμογεννήτριες προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2014.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμα την παροχή υπηρεσιών και εργασιών συντήρησης από τη Siemens, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του έργου.

«Η Pattern Energy Group είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες μας στις ΗΠΑ. Είμαστε υπερήφανοι που μας ανέθεσε ακόμα ένα μεγάλο έργο», δήλωσε ο Markus Tacke, διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Αιολικής Ενέργειας του Τομέα Ενέργειας της Siemens.

«Με το Panhandle 2, συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνταγή των δοκιμασμένων και δυναμικών χερσαίων ανεμογεννητριών SWT-2,3-108. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται περαιτέρω η ηγετική μας θέση στην παροχή συστημάτων και υπηρεσιών συντήρησης για την αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

«Το έργο Panhandle 2 θα αξιοποιήσει ανεμογεννήτριες της Siemens, οι οποίες θα διαθέτουν πτερύγια και ατράκτους που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, πέρα από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για τον τοπικό κατασκευαστικό κλάδο», ανέφερε από την πλευρά του ο Mike Garland, διευθύνων σύμβουλος της Pattern Energy.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή