«Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Μάλιστα, βάλλει τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αντιπαράθεσή τους για την τροπολογία που αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει τον πόλεμο ανάμεσα στους φαρμακοβιομήχανους για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μέρους της αγοράς που σχετίζεται με την έρευνα, την παραγωγή και τη διακίνηση του φαρμάκου ως εμπόρευμα».
«Αυτή είναι η βάση της αντιπαράθεσής τους που εκφράζεται είτε ως αντιπαράθεση ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους φαρμακοβιομήχανους, είτε ανάμεσα στις ασιατικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες, είτε ανάμεσα στα πρωτότυπα και αντίγραφα φάρμακα. Ανάλογες αντιθέσεις και ανταγωνισμοί εκφράζονται και από άλλους βιομηχανικούς κλάδους».
Μάλιστα, κλιμακώνοντας την επίθεσή του, προσθέτει: «Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα "διαφορετικά χέρια που νίβουν το ίδιο πρόσωπο", τους φαρμακοβιομήχανους και τα διαφορετικά τμήματά τους ανάλογα με τη συνταγή διαχείρισης που έχουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι υπέρ των κρατήσεων από τους μισθούς των εργαζομένων και υπέρ των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και μόνο για τους εξαθλιωμένους να παρέχονται ορισμένες δωρεάν υπηρεσίες από το κράτος και από τα "δίκτυα φιλανθρωπίας" που δε στοιχίζουν».
Το ΚΚΕ συμπληρώνει πως «ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτήν την αντιπαράθεση που εκφράζει την πολιτική αντίθεση για τον κυβερνητικό θώκο» και τον καλεί «να μην εγκλωβιστεί στα πλαστά διλήμματα που τον οδηγούν να διαλέξει ποιος θα τον εκμεταλλεύεται, ποιος θα τον ξεζουμίζει για την αγορά των φαρμάκων, ποιος θα τον εκβιάζει με την τροφοδοσία σε φάρμακα για να πετυχαίνει τα μεγαλύτερα κέρδη».
Καταλήγοντας, κάνει γνωστό πως «στο συγκεκριμένο τμήμα της τροπολογίας θα ψηφίσει "παρών"», με το σκεπτικό πως δεν θέλει να συμβάλει «με θετική ή αρνητική ψήφο ποιο τμήμα του κεφαλαίου στο φάρμακο ενδεχομένως θα βγει περισσότερο ωφελημένο ή λιγότερο χαμένο».