5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 10:24
UPD:12:57
Shutterstock
A- A A+

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 89. Περισσότερα από 70 σχολεία μένουν κλειστά. Σε παγκόσμιο επίπεδοι τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καιοι θάνατοι ξεπερνούν τους 4.000. Σε καραντίνα έχει μπει ολόκληρη η Ιταλία. 

 

Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι αρχές και στην Κύπρο. Αποφασίστηκε αναστολή των περισσότερων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας  καθώς ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι o διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής. 

 

Οι αγορές προσπαθούν σήμερα να πάρουν ανάσες, μετά το χάος της Δευτέρας. Διαπιστώνονται ψήγματα αισιοδοξίας  και αυτά πιθανόν να μετριάσουν τον επενδυτικό πανικό και να επιτρέψουν να εκφραστεί η μόνιμη νευρικότητα ανοδικά αυτή τη φορά. Πάντως οι ανησυχίες για την «υγεία» της παγκόσμιας οικονομίας εντείνονται.

 

Την εκτίμηση πως οδεύουμε προς νέα κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, παρά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις χθεσινές συζητήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων – Ερντογάν στις Βρυξέλλες, διατυπώνουν κυβερνητικές πηγές. Κρίσιμη θεωρείται πλέον η Σύνοδος Κορυφής της 26ης Μαρτίου. 

 

Θύμα «μεθοδευμένης φημολογίας» η οποία βασίστηκε σε ψεύτικους ισχυρισμούς, έπεσε η Ελλάκτωρ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου, Γιώργο Προβόπουλο. Μιλώντας στους αναλυτές απέδωσε την πτώση στην τιμή της μετοχής του κατασκευαστικού ομίλου (συνολικά κατά 46,7% σε 7 ημέρες) μερικώς στη γενικότερη αρνητική τάση στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω του διεθνούς αντίκτυπου του κορονοϊού και στις «παντελώς ανήθικες εικασίες».                           

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή