Το Παρίσι εγκαινίασε το πρώτο τμήμα μίας λεωφόρου υψηλής ταχύτητας αποκλειστικά για ποδήλατα.
Προς το παρόν, η ταχεία οδός αποτελείται από ένα κομμάτι οδοστρώματος 750 μέτρων, αλλά μέχρι το 2020 θα είναι ένα μόνο μικρό μέρος ενός οδικού δικτύου ποδηλάτων σε όλη την πόλη, μήκους 45 χιλιομέτρων, με την ονομασία «REVe».
Αντί να προσθέσουν απλά ποδηλατοδρόμους στο πλάι ήδη πολυσύχναστων δρόμων, η πόλη επέλεξε να κατασκευάσει ειδικούς, αποκλειστικούς ποδηλατοδρόμους χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα, μια κίνηση που σίγουρα θα ενθαρρύνει όσους διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο μέσα στην κυκλοφορία της πόλης. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να μεταβούν στην εργασία τους κάθε μέρα, η ελπίδα είναι ότι η διαβόητη ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης θα μειωθεί.
Το 2015, οι αξιωματούχοι του Παρισιού ψήφισαν να χρηματοδοτήσουν με 150 εκατομμύρια ευρώ την επέκταση και βελτίωση των υποδομών ποδηλασίας της πόλης. Η πόλη δημιούργησε ένα νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας που είναι πιο φιλικός προς τους ποδηλάτες, όπως να τους επιτρέπει να στρίβουν σε ορισμένες διασταυρώσεις χωρίς να περιμένουν το πράσινο φως. Η πόλη σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει νέους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, ποδηλατοδρόμους διπλής κατεύθυνσης πάνω σε μονόδρομους και έξυπνα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης που δίνουν προτεραιότητα στους ποδηλάτες.
Μια μελέτη του 2014 έδειξε ότι τα ποδήλατα αποτελούν μόνο το 5% της καθημερινής κίνησης της πόλης, αντιπροσωπεύοντας 225.000 ταξίδια. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται μεγάλος αριθμός, ωχριά σε σύγκριση με τα 15,5 εκατ. ταξίδια με το αυτοκίνητο που γίνονται καθημερινά μέσα στην πόλη. Ενδεικτικά στην Κοπεγχάγη οι ποδηλάτες αντιπροσωπεύουν το 55% της κίνησης και στο Άμστερνταμ το 43%. Οι αξιωματούχοι του Παρισίου ευελπιστούν πως τα νέα μέτρα θα ανεβάσουν το ποσοστό αυτό στο 15% έως το 2020.