Αλ. Τσίπρας: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει αναπτυξιακός κόμβος

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 12:53
UPD:13:10
INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική» τη συζήτηση που είχε με τον κ. Μπουτάρη, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες να γίνει ένας αναπτυξιακός κόμβος, αλλά και κόμβος πολιτισμού.

A- A A+

Την σημασία της συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάγκη να υπάρχει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη της κεντρικής κυβέρνησης προς τους αιρετούς»  υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συζήτηση που είχε με τον κ. Μπουτάρη, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλές δυνατότητες να γίνει ένας αναπτυξιακός κόμβος, αλλά και κόμβος πολιτισμού. «Πρέπει να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως μια ουσιαστική πρωτεύουσα όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων κι αυτό απαιτεί σχεδιασμό, όραμα και ιδέες», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μπουτάρη συζήτησαν για τα ανοιχτά θέματα πάνω στα οποία πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συγκεκριμένα. «Πρέπει να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο πνοής που είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε ως εμπορικό κόμβο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα και από τη σύνδεσή του με τη σιδηροδρομική γραμμή. Να μεταφέρουμε στην πόλη δραστηριότητες ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς», επισήμανε, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για την ανάδειξη του χαρακτήρα της πόλης και συνεργασία πάνω στα κοινωνικά προβλήματα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως με τον κ. Μπουτάρη συμφώνησαν στην ιδέα «να υπάρξει ένας μεγάλος διάλογος για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη, ώστε να δώσουμε στους δήμους τη δυνατότητα να έχουν και αρμοδιότητες και πόρους». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα πρέπει να αλλάξει το ελεγκτικό πλαίσιο ώστε δοθεί στους αιρετούς η δυνατότητα να παράξουν έργο και να κρίνονται στο τέλος για το αν έπρεξαν σωστά το έργο αυτό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τέλος ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του ευχήθηκε να κερδίσει «με μια ψήφο» και πως ο ίδιος του απάντησε: «θέλω περισσότερες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή