Λαϊκή Ενότητα: Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να αφανίσει την σκληρή πραγματικότητα

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 11:12
UPD:11:13
PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Αμνήμονα χαρακτήρισε η Λαϊκή Ενότητα τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την κεντρική του ομιλία στη ΔΕΘ και τον κατηγόρησε πως προσπάθησε να αφανίσει την σκληρή πραγματικότητα του νέου μνημονίου. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε μια «έκθεση ιδεών», « ίλησε ενάντια στη λιτότητα, αλλά λησμόνησε τις περικοπές πάνω από 11 δισ. ευρώ, τις φοροεπιβαρύνσεις, τις περικοπές στις κατώτερες συντάξεις, τη φορολόγηση των αγροτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.λπ».

«Επειδή παρουσιάστηκε αμνήμων, τού υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα εκκρεμεί η υλοποίηση 19 μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίστηκαν, ότι μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να ψηφιστούν 51 μνημονιακά προαπαιτούμενα, άλλα 127 μέχρι το τέλος του 2015 και 223 μέχρι το τέλος του 2018. Κάθε προαπαιτούμενο είναι και μια δηλητηριώδης δόση λιτότητας», συμπληρώνεται. 

Αναφορικά με τα ισοδύναμα με τα οποία υποσχέσθηκε ότι θα εξισορροπήσει τις συνέπειες του μνημονίου, η Λαϊκή Ενότητα του καταλόγισε ότι λησμόνησε πως «προσυπέγραψε ένα δρακόντειο πλαίσιο επιτήρησης που επιβάλει ότι κάθε νομοθέτημα θα έχει την προέγκριση των δανειστών». «Σε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε, «τα ισοδύναμα, όταν είναι εφικτά, θα σημαίνουν απλώς να επιλέξουμε ποιο δάκτυλο θα κόψουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα πυρά της Λαϊκής Ενότητας και αναφορικά με τις συνεργασίες που θα επιδιώξει μετακλογικά. «Ενώ στελέχη του κόμματός του αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συγκυβέρνηση με τα μνημονιακά κόμματα (το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμη και τη ΝΔ), ο ίδιος απέφυγε το καυτό αυτό ερώτημα, αποδυόμενος σε μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης με τη ΝΔ, κενή περιεχομένου, αφού μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τα πρώτα "πακέτα" εφαρμοστικών του νόμων. Και, πιθανότατα, παρά τους προεκλογικούς λεονταρισμούς, μαζί θα τα εφαρμόσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή