Ερευνάται το συντρίμμι αεροσκάφους που βρέθηκε σε νησί του Ινδικού

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 07:44
UPD:10:00
TWITTER/@CNN

Το εύρημα εικάζεται πως μπορεί να ανήκει στα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014. 

A- A A+

Τμήμα φτερού αεροσκάφους, μήκους 2 - 2,5 μέτρων, ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Το εύρημα εικάζεται πως μπορεί να ανήκει στα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014. 

Η γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων (ΒΕΑ) έχει σπεύσει στο νησί, που ανήκει στη Γαλλία, και εξετάζει το υπόλειμμα, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπό της είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση MH370. 

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος, το τμήμα που βρέθηκε είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777. Το Associated Press μετέδωσε ότι ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε πως ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι είναι από αεροσκάφους ίδιου μοντέλου με εκείνο της πτήσης MH370 και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777.

EURONEWS

Πάντως, η Malaysia Airlines χαρακτήρισε πρόωρες τις εικασίες ότι το συντρίμμι προέρχεται από από το Μπόινγκ της που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014. «Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρεία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια», ανέφερε. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Ντάτο Σρι Λίου Τιονγκ Λάι δεσμεύθηκε για την ταυτοποίηση του ευρήματος «το συντομότερο δυνατόν». Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι από την πλευρά του δήλωσε πως «είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777». «Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε», πρόσθεσε. 

Η Κίνα, που ενδιαφέρεται για την υπόθεση καθώς οι περισσότεροι επιβάτες της πτήσεης MH370 ήταν Κινέζοι υπήκοοι, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και είναι σε επαφή με τις εμπλεκόμενες χώρες.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 με 239 επιβάτες και προσωπικό εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. 

Από τότε, οι προσπάθειες ανεύρεσής του έχουν επικεντρωθεί σ' ένα ευρύ τμήμα του νότιου Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αυστραλία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή