Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για Grexit

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 01:27
UPD:02:29
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Την αναγνώριση του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, ζήτησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά διαλέγεται στη Βουλή με το κόμμα του. «Σήμερα κ. Πρωθυπουργέ δεν υπάρχει ανάγκη να σας απαντήσω, απευθυνθήκατε στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αισθανθήκατε την ανάγκη να απαντήσετε στην πρόεδρο της Βουλής κι εκείνη σας χειροκρότησε», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκινώντας την παρέμβασή του στην Ολομέλεια για το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο.

«Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν εξαφανίστηκαν», προειδοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε τον Πρωθυπουργό: «Αλήθεια, τους υποδεχτήκατε τους τροϊκανούς, σήμερα που ήρθαν στα υπουργεία;». Ξεκαθαρίζοντας την θέση του κόμματός του, επεσήμανε πως «η Ν.Δ. συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό για την Ελλάδα και την πατρίδα, για να μείνει στο ευρώ. Η Ν.Δ. συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε την πατρίδα.  Σας καλώ να χτίσετε πάνω στην παρακαταθήκη της κυβέρνησης Σαμαρά».

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «ψηφίζουμε το δεύτερο νομοσχέδιο για να προχωρήσουμε στο τρίτο μνημόνιο. Με τα χρήματα που μας έστειλαν οι πραξικοπηματίες και οι εκβιαστές, όπως τους λέτε, απετράπη ο κίνδυνος του grexit και άνοιξαν οι τράπεζες». Σημείωσε πάντως ότι «σωστά ψηφίσαμε όλοι μαζί τα προαπαιτούμενα». 

Κυρίαρχο σημείο της ομιλίας του κ. Μεϊμαράκη ήταν πως «δεν έφυγαν οι κίνδυνοι grexit, ακόμη υπάρχουν», ενώ σημείωσε ότι «κάποιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπουν την έξοδο από το ευρώ. Οι κίνδυνοι εξόδου από το ευρώ που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες δεν εξαφανίστηκαν». 

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η Ευρώπη είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει με την ποσοτική χαλάρωση και εμείς δεν ήμασταν μέσα. Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, είναι αναγκαίες πολιτικές για να μείνουμε στο ευρώ». «Πήρατε τη χώρα σε ανάπτυξη και την πήγατε στην ύφεση, πήρατε υγιείς τράπεζες και τις κλείσατε», είπε και πρόσθεσε: «μην επαίρεστε ότι πήρατε μεγάλο δάνειο, γιατί μεγάλο δάνειο σημαίνει και μεγάλο μνημόνιο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή