Δ. Κουτσούμπας: Βολικό το παραμύθι του Αριστερού Πρωθυπουργού που έπεσε θύμα του γερμανικού εκβιασμού

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 00:35
UPD:02:15
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να απορρίψει ότι είναι μονόδρομος το μνημόνιο και τόνισε ότι το «μνημόνιο Τσίπρα» είναι χειρότερο γιατί προστίθεται στα άλλα δύο.

A- A A+

Μέτωπο και στον ΣΥΡΙΖΑ και στους διαφωνούντες που υποστηρίζουν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ύψωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. «Την επιστροφή στην καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής θα την πληρώσει πάλι η λαϊκή τάξη», είπε υποστηρίζοντας πως «είναι ξένη σημαία για το λαϊκό κίνημα και φρενάρει την ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών τάξεων».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «στο πρόσωπό σας αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτή που αντανακλούσε ως τώρα στους προηγούμενους». «Τα σημερινά μέτρα και τα προαπαιτούμενα είναι μόνο η αρχή για να περάσει η συμφωνία», υπογράμμισε και αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος τόνισε πως «θα αυξηθεί». «Πρόκειται για Λερναία Ύδρα. Οι όροι εξυπηρέτησης του χρέους θα αλλάξουν γιατί δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ως έχουν. όχι δεν μπορεί να επιτευχθεί μία χρονιά, μεταφέρεται στην επόμενη με απαίτηση για μεγαλύτερα πλεονάσματα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

HELLENIC PARLIAMENT TV

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «το βολικό παραμύθι του Αριστερού νέου Πρωθυπουργού, που, αφού διαπραγματεύθηκε σκληρά, έπεσε θύμα του γερμανικού καπιταλισμού, θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ένα νέο μνημόνιο, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης». «Τι κάνατε για να αντιμετωπίσετε τους εκβιαστές; Ποια ήταν η προετοιμασία σας μπροστά στην διαρκή φυγή των καταθέσεων;», ρώτησε κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του εχθρού για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για «αλισβερίσι» με τα ΜΜΕ για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών και για μυστικές συναντήσεις προκειμένου να μην πληρώσουν τα χρέη τους. «Σηκώνετε υποκριτικά την σημαία της διαφθοράς. Δεν προβλέπετε κανένα μέτρο γι’ αυτούς που πρωταγωνίστησαν στην φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό», υποστήριξε.

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή