Ν.Δ.: Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 19:45
UPD:19:53
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. η έκθεση του ΔΝΤ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μείωσε σημαντικά τα πρωτογενή πλεονάσματα, με αποτέλεσμα να αυξήσει τις ανάγκες δανεισμού για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, κατά 13 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία από αυτή την πηγή.

A- A A+

Για ψέματα σε ότι αφορά την τοποθέτησή του για την έκθεση του ΔΝΤ κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζουν οι κύκλοι της Ν.Δ. είναι «ψέμα» ότι η έκθεση δικαιώνει τον κ. Τσίπρα, ενώ αναφέρουν ότι η Έκθεση του ΔΝΤ τονίζει ότι «πολύ σημαντικές αλλαγές στις ακολουθούμενες πολιτικές και στις οικονομικές προοπτικές από την αρχή αυτής της χρονιάς οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών».

Επίσης, συνεχίζουν οι πηγές από τη Ν.Δ., η έκθεση «υπογραμμίζει ρητά ότι πριν το φετινό Ιανουάριο, αν είχαν διατηρηθεί οι στόχοι του Προγράμματος το χρέος θα ήταν βιώσιμο και θα πήγαινε καλύτερα από τους στόχους βιωσιμότητας που έθετε ως τότε το ΔΝΤ».

«Καταλογίζει λοιπόν ευθέως στην κυβέρνηση ότι, με πράξεις και παραλήψεις της, επιδείνωσε από κάθε πλευρά τις προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους» συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. η έκθεση του ΔΝΤ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μείωσε σημαντικά τα πρωτογενή πλεονάσματα, με αποτέλεσμα να αυξήσει τις ανάγκες δανεισμού για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, κατά 13 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία από αυτή την πηγή.

Επιπλέον, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, η έκθεση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν παρέχει ισχυρές δεσμεύσεις ότι επιθυμεί να προχωρήσει αποφασιστικά στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, ότι ανέκοψε την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ότι αύξησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, καθώς και ότι στράγγισε τα αποθεματικά του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

«Για όλα αυτά τα χρηματοδοτικά κενά που δημιούργησε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαιτείται, νέο, τριετές μνημόνιο με εξωτερική χρηματοδότηση από τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ ύψους 51,9 δισ. ευρώ. Που επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης δεν χρειάζονταν. Αυτή είναι η δικαίωση του κ. Τσίπρα. Νέο μνημόνιο, με σκληρά μέτρα και 52 δισ. ευρώ νέα δανεικά» υπογραμμίζουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» του χρέους οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ λέει πως πρέπει να υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012.

Συνεχίζοντας κάνουν λόγο για «ψέματα του κ. Τσίπρα που δεν έχουν τελειωμό» και τον κατηγορούν ότι υπέγραψε την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία προσδιορίσθηκε το «παραπλανητικό» ερώτημα του δημοψηφίσματος όπου, όπως σημειώνουν, οι πολίτες για την επιλογή τους πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους το έγγραφο «Προκαταρκτική Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους».

«Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεν λέει λέξη για την κύρια επισήμανση του ΔΝΤ. Η Έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει στην πρώτη σελίδα ότι οι επιπτώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να κλείσει τις τράπεζες, να επιβάλλει ελέγχους κίνησης κεφαλαίων (capital controls) και να δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ μη καταβάλλοντας τη δόση της 30ης Ιουνίου 2015, θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις» επισημαίνουν οι κύκλοι της Ν.Δ. και καταλήγουν. «Ο ελληνικός λαός λέει όχι στα ψέματα του κ. Τσίπρα. Την Κυριακή λέει ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή