Ουρές και ταλαιπωρία συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 08:07
UPD:11:18
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ουρές από νωρίς το πρωί σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα περίπου 1.000 τραπεζικά υποκαταστήματα που άνοιξαν σήμερα για την εξυπηρέτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα λειτουργήσουν για τρεις μέρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε να μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ.

Οι συνταξιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού θα πρέπει να επιδείξουν το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο τους, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

NAFTEMPORIKI.GR
Σύγχυση με τον τρόπο εξυπηρέτησης

Προβλήματα και σύγχυση δημιουργήθηκε στο μεταξύ ως προς τον τρόπο εξυπηρέτησης των συνταξιούχων και την τήρηση ή μη αλφαβητικής σειράς.

Σημειώνεται ότι η Εθνική, η Eurobank και η Alpha είχαν ανακοινώσει ότι εξυπηρετούν τους συνταξιούχους με αλφαβητική σειρά ως εξής:

Ημερομηνία εξυπηρέτησης - Επώνυμο:

Τετάρτη 1.7.2015: Α - Ι

Πέμπτη 2.7.2015: Κ - Μ

Παρασκευή 3.7.2015: Ν - Ω

Επειδή ωστόσο η σχετική ενημέρωση έγινε αργά τη νύχτα οι συνταξιούχοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για την τήρηση αλφαβητικής σειράς με αποτέλεσμα να συρρεύσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από τα υποκαταστήματα.

Έτσι με νεότερη ανακοίνωσή της η Eurobank διευκρινίζει ότι η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων δεν τηρείται καθώς «δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας που βγήκαν οι σχετικές ανακοινώσεις». Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της Eurobank «εκδίδονται κάρτες επί τόπου» και «η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 10-15 λεπτά».

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

EURONEWS

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η χθεσινή ανακοίνωση της για είσοδο με αλφαβητική σειρά. Η Εθνική έχει διευκρινίσει ότι εξυπηρετεί Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Λ. Κατσέλη: Αν χρειαστεί θα ανοίξουν περισσότερες τράπεζες

Με αφορμή τις μεγάλες ουρές που έχουν σχηματίσει από το πρωί συνταξιούχοι, προκειμένου να εισπράξουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους,
η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη δήλωσε πως «αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα».

Πάντως, κατά την κ. Κατσέλη, η καταβολή των συντάξεων εξελίσσεται ομαλά και «στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΕΤ είπε ότι  για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή