Στόχος κυβερνοεπίθεσης η καναδική κυβέρνηση

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 17:48
UPD:17:48
Youtube/Op Cyber Privacy
A- A A+

Καθώς μαίνεται ο «αόρατος/ αθόρυβος πόλεμος» στο διαδίκτυο, με «κυβερνοπολεμιστές» εξαιρετικά καταρτισμένους χάκερ και όπλα ιούς και κακόβουλα λογισμικά γενικότερα, άλλη μια κυβέρνηση προστέθηκε στη λίστα αυτών που έχουν δεχθεί γενικευμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της καναδικής κυβέρνησης, ο Τόνι Κλέμεντ, οι servers της κυβέρησης δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση την Τετάρτη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν κλαπεί δεδομένα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ την ευθύνη φαίνονται να αναλαμβάνουν οι Anonymous, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών. Όπως ανέφερε το CTV News, οι ιστοσελίδες της κυβέρνησης του Καναδά «έπεσαν» κατά το μεσημέρι της Τετάρτης- μεταξύ των οποίων τα sites της Βουλής και της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Η επίθεση, όπως έγινε γνωστό, ήταν κατηγορίας DDOS, και, σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης, ο λόγος πίσω από αυτήν ήταν τα αντίποινα για τον αντιτρομοκρατικό νόμο C-51, που πέρασε πρόσφατα και, όπως αναφέρεται, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς στοχεύει και διαφωνούντες και μειονότητες.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το περασμένο καλοκαίρι το National Research Council του Καναδά χακαρίστηκε στο πλαίσιο μιας επίθεσης που αποδόθηκε σε Κινέζους χάκερ.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς