Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Ανδ. Λοβέρδο δίνει η Ν. Κασιμάτη

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 22:10
UPD:22:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Νίνα Κασιμάτη στην σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστική Επιτροπής για το μνημόνιο.

A- A A+

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή της με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο δίνει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, εισηγήτρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο. Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής την χαρακτήρισε ως «γενίτσαρο», η κ. Κασιμάτη τον κατηγορεί ότι «έπαιξε καθοριστικό ρόλο» στην εγκαθίδρυση της «μνημονιακής βαρβαρότητας».

«Η διαδρομή του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική ιστορία είναι πολλαπλώς διδακτική. Ένα κόμμα που διεκδίκησε στη μεταπολίτευση μια ιστορική αποστολή εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης σύμφωνα με τις γενέθλιες αναφορές του, μεταμορφώνεται σταδιακά στο αντίθετό του. Γίνεται μέσο αυτοαναπαραγωγής στελεχών και της εξουσίας τους. Αποκόβεται από την κοινωνική του βάση και στρέφεται εναντίον της. Με κορυφαία στιγμή την υπαγωγή στο μνημόνιο, που τόσο υπερασπίζεται στα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας», επισημαίνει η κ. Κασιμάτη.

Συνεχίζοντας, η κ. Κασιμάτη σημειώνει: «Ο κ. Λοβέρδος, που επέλεξε σήμερα να μου επιτεθεί προσωπικά για τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που χρειάζεται, είναι ο γνήσιος εκφραστής αυτής της εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την ηγεσία της».

«Εμείς διατηρούμε την αρχική ριζοσπαστική κληρονομιά, και με αυτή τη σημαία πορευτήκαμε στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας, στην εγκαθίδρυση της οποίας ο κ. Λοβέρδος έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αυτή είναι και η ουσία της  αντιπαράθεσης μαζί μου, και με όσους εκφράζουμε, ότι για τον κ. Λοβέρδο δεν είναι η 3η του Σεπτέμβρη, αλλά είναι το μνημόνιο που συνιστά την ιδρυτική πράξη του κόμματος που θέλει να ηγηθεί. Και με αυτήν την έννοια είναι όντως κατάλληλος», καταλήγει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή