Η Ute Lember σε μια προσωπική παράσταση - αφήγηση

«Last tango in Berlin», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 26 Μαΐου
Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 09:00

Πολύπλευρη καλλιτέχνις, με μακρά πορεία στο θέατρο, τη μουσική, τον χορό και τον κινηματογράφο, η Ute Lember θα παρουσιάσει μια παράσταση - αφήγηση, ένα ταξίδι στα χρόνια της λαμπερής καριέρας της.

A- A A+

Με μία παράσταση που φέρει τον τίτλο «Last tango in Berlin» και μοιάζει να είναι μία προσωπική αφήγηση για το ταξίδι της στον χρόνο και την επαφή της με τις διαφορετικές κουλτούρες, η διεθνούς φήμης Γερμανίδα ερμηνεύτρια Ute Lember επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα, για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 26 Μαΐου. 

Πολύπλευρη καλλιτέχνις, με μακρά πορεία στο θέατρο, τη μουσική, τον χορό και τον κινηματογράφο, και έχοντας κατακτήσει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, η Ute Lember θα παρουσιάσει μια παράσταση - αφήγηση, ένα ταξίδι στα χρόνια της λαμπερής καριέρας της. Μέσα από το «Last tango in Berlin», περπατά στα σοκάκια του κόσμου, ανακαλύπτοντας αρχαία και σύγχρονα «φαντάσματα» του χρόνου, που εξιστορούν ιστορίες για τον χαμό, την αγάπη, το πάθος, την επιβίωση, την επανάσταση, την αντίδραση στην καταπίεση. Τραγούδια για ανθρώπους και όνειρα, τραγούδια για όσους τολμούν ακόμα να ονειρεύονται.

Το ταξίδι ξεκινά από το Βερολίνο, με soundtrack το βασικό ρεπερτόριο της, που δεν είναι άλλο από τα λόγια τoυ Brecht, τη μουσική του Weill και τα τραγούδια των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου, και συνεχίζεται στο ποιητικό σύμπαν των γαλλικών τραγουδιών των Brel, Piaf, Ferre, για να φτάσει στον αργεντίνικο κόσμο της tango nuevo του Astor Piazzolla. Πέρα, όμως, από τα τραγούδια των αγαπημένων της συνθετών, η Ute Lemper θα παρουσιάσει και δικά της κομμάτια, συνδέοντας, έτσι, το χθες με το σήμερα, αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Pablo Neruda.

Δυναμική και πολυσύνθετη

Η δυναμική της, η ευστροφία της, η προσαρμοστικότητά της και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ρεπερτορίου της έχουν προσφέρει στην Ute Lember διεθνή αναγνώριση. Έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύνθετη καλλιτέχνις. Επιδέξια στην υποκριτική και το performance, στη θεατρική της πορεία, έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα σε ιστορικές παραστάσεις και παραγωγές του Broadway, του Παρισιού και του West End στο Λονδίνο («Cats», «Peter Pan», «Cabaret» κ.ά.), έχοντας αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού «Moliere» για την ερμηνεία της στο «Cabaret» και το βραβείο Laurence Olivier για το «Chicago». Παράλληλα, ξεχώρισε μέσα από συμμετοχές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Στη μουσική της καριέρα, έχει παρουσιάσει από κλασικά μέχρι avant garde έργα, καθώς και δικές της δημιουργίες, και έχει  κατακτήσει μερικές από τις πιο σημαντικές αίθουσες παγκοσμίως. Οι ερμηνείες της στο «Berlin Cabaret Songs», στα έργα των Kurt Weill και Berthold Brecht και οι προσωπικές της συνθέσεις, τα έργα και οι συνεργασίες έχουν επαινεθεί διεθνώς. Στη λίστα με τις συνεργασίες της, περιλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και ονόματα, όπως ο Elvis Costello, ο Tom Waits, ο Philip Glass, ο Nick Cave κ.ά..

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 60 ευρώ, Α΄ ζώνη: 45 ευρώ, Β΄ ζώνη: 35 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 25 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων: 15 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, τηλεφωνικά: 210 7282333 και 11876, ηλεκτρονικά: megaron.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς